Lieskovoorieškové cupcakes s čokoládovým krémom fotorecept
Foto: mopypopy
Musím priznať, že už surové cesto chutí výborne. Tieto koláčiky nie sú vôbec zložité na prípravu, treba dobré suroviny a lásku k pečeniu. Urobila Zobraziť celý popisMusím priznať, že už surové cesto chutí výborne. Tieto koláčiky nie sú vôbec zložité na prípravu, treba dobré suroviny a lásku k pečeniu. Urobila som 2 druhy čokoládových krémov: jemnejší z mascarpone a klasický sladší maslový krém. Skvelá pochúťka pre malých i veľkých šibačov. Dobrú chuť!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
120 g |
|
120 g |
|
2 ks |
|
1 KL |
|
120 g |
|
1 KL (bezfosfátový) |
|
štipka |
|
80 g mleté |
|
Krém z mascarpone: | |
250 g |
|
2 PL |
|
8 |
|
1 KL |
|
4 PL |
|
Maslový krém: | |
60 g zmäknuté |
|
2 PL vlažné |
|
60 g |
|
80 g (najmenej 70%) |
|
Na ozdobu: | |
(cukrové figúrky) |
|
(strúhaný kokos) |
|
Postup
-
1
Najprv predhrejeme rúru na 180 stupňov. Vo veľkej mise zmiešame zmäknuté pokrájané maslo s cukrom na vysokých otáčkach, pokým nebude nadýchané a cukor sa nerozpustí, cca 3 minúty. Primiešame vajcia, kvalitný vanilkový extrakt a mixujeme 2 minúty. V ďalšej malej miske preosejeme múku s PDP, soľ a pomleté lieskové oriešky. Zamiešame vareškou. Suchú zmes postupne pridáme do mokrej a vymiešame dohladka. Je to pomerné tuhé sušienkové cesto.
-
2
Vymazané formičky naplníme do ⅔ objemu. Zarovnáme navlhčeným prstom a pečieme na 180 °C približne 15 minút dozlatova. Potom necháme úplne vychladnúť. Medzitým dáme do misky mascarpone a vymiešame dohladka. Potom pridáme preosiaty cukor, kakao a vanilkový extrakt. Začneme pridávať smotanu na nízkych otáčkach, kým sa krém krásne nespojí. Odporúčam miešať metličkou, aby sa krém náhodou nezrazil.
-
3
Keď budú koláčiky dostatočne vychladnuté, naplníme cukrársky sáčok so zarovnanou špičkou. Vytvoríme bohatú špirálu krému. Ak chceme vytvoriť efekt vtáčieho hniezda, najlepšie sa pracuje s jednoduchou špičkou alebo so špičkou s dierkami. Krém nanesieme v rôznych smeroch, čo vytvorí výsledný chaos. Šikovné cukrárky zvládnu zdobiť aj s odstrihnutým sáčkom. Tento krém je vláčny a nie príliš sladký.
-
4
Na maslový krém najprv rozpustíme čokoládu v horúcom vodnom kúpeli a necháme trošku vychladnúť. V malej miske vymixujeme zmäknuté maslo dohladka, potom pridáme trošku vlažného mlieka a preosiaty cukor. Ochutnáme. Pridáme rozpustenú čokoládu a opäť vymixujeme dohladka. Naplníme cukrársky sáčok a z vonkajšej strany koláčika smerom dovnútra nanesieme krém alebo podobne ako pri kréme z mascarpone vytvoríme efekt vtáčieho hniezda. Maslový krém je sladší a po stuhnutí pevne drží.
-
5
Môžeme jemne posypať kakaom alebo kokosom. Do prostriedku cupcakes umiestnime vajíčka alebo ozdobíme figúrkami.
Ďakujem za reakcie, hejteri sú všade medzi nami, v podstate urážajú asi polovicu sveta, ktorá miluje cupcakes. Avšak môžem potvrdiť, že táto kombinácia určite nechutí nudne a vydržia šťavnaté pár dní. Pekné sviatky!
Ďakujem moc! Pekné sviatky prajem
Ďakujem za reakcie, hejteri sú všade medzi nami, v podstate urážajú asi polovicu sveta, ktorá miluje cupcakes. Avšak môžem potvrdiť, že táto kombinácia určite nechutí nudne a vydržia šťavnaté pár dní. Pekné sviatky!
Ďakujem moc! Pekné sviatky prajem