Foto: elixir
Pečivo je zvrchu chrumkavé, dnu mäkké a čiastočne chutí po mliečnej bielkovine z tvarohu. Recept som našla na stránke EatSmarter.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Potom ho s tvarohom, vajcom a soľou vymiešame do hladkej zmesi.
- 2
Premiešame múku s práškom do pečiva a pridáme k tvarohovej zmesi, hnetacími hákmi vymiešame cesto. Potom ho prikryjeme a necháme 10 minút postáť.
- 3
Cesto podlhovasto vyvaľkáme a rozkrojíme na 15 častí, ktoré vyformujeme do okrúhla a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 4
Potom ich ponakrajujeme do kríža, potrieme mliekom a posypeme sezamom. Prikryjeme ich a necháme ešte 10 minút postáť.
- 5
Rúru sme rozohriali na 200°C. Pred vložením pečiva stiahneme teplotu na 180°C. S ním dáme do rúry i nádobu s vodou a pečieme 25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
S tvarohovým cestom (na slano, či sladko) mám aj ja veľmi dobrú skúsenosť. Cesto je o niečo ľahšie stráviteľné a má aj kratší čas prípravy, keďže netreba čakať na vykysnutie. Ukladám a príležitostne skúsim aj tieto tvoje.
Také obmeny s týmto cestom sa mi ani neprisnili, to už je kúzlenie. :) Teším sa veľmi, že si spokojná.