Foto: timifour
Sladké mlsanie môže byť aj bez výčitiek. Tieto datľové tyčinky sú bez pridaného cukru.
príprava
Suroviny
Korpus: | |
225 g |
|
8 - 10 ks |
|
40 g |
|
1 PL |
|
Karamel: | |
150 g |
|
60 ml |
|
125 ml (alebo mandľové maslo) |
|
120 ml |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Čokoláda: | |
36 g |
|
120 ml |
|
60 ml (alebo sladidlo podľa vlastnej chuti) |
|
1/2 ČL (voliteľné) |
|
Postup
-
1
Na vytvorenie korpusu si v mixéri rozdrvíme na malé kúsky kešu. Postupne pridáme kokos a chvíľu mixujeme. Pridáme vykôstkované datle, ryžový sirup a mixujeme, dokým sa nám všetko spojí do lepkavej hmoty. Pripravíme si papier na pečenie, vysypeme naň náš korpus a vytvoríme z toho obdlžník približne 1/2 cm hrubý. Vložíme do mrazničky a vrhneme sa na karamel.
- 2
Na vytvorenie nášho perfektného karamelu, vložíme všetky ingrediencie do mixéru a mixujeme až sa nám vytvorí hladká hmota. Vyberieme z mrazničky korpus a karamel natrieme na vrch. Vložíme opäť do mrazničky, kým si vytvoríme čokoládu.
- 3
Asi najzdravšiu "čokoládku" si vytvoríme tak že, rozotpený olej, agéve (alebo voliteľné sladilo) a kakao si zmiešame v miske. Čokoládu nalejeme na vrch karamelu a rozotrieme ju po celej ploche. Posledný krát vložíme naše datlové tyčinky do mrazničky aspoň na 2 hodinky, aby nám poriadne stuhli. Potom už len vyberieme, ľubovoľne narežeme a papáme.
- 4
Dúfam, že sa vám tento recept páčil :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu