Čevapčiči
Čevapčiči

Hubové čevapčiči fotorecept

tsnak - bez fotkytsnak, 24. októbra 2017
Hubové čevapčiči (fotorecept)
Foto: tsnak

Tohotoročná jeseň je bohatá na zber húb... Počasie nám praje a huby už máme nasušené, zavarené, zamrazené a stále ešte sa nejaké nájdu, čo nevieme čo s nimi... Ponúkam ešte jednú úpravu, ktorú ja najviacej obľubujem, a to je čevapčiči.

45 minút
príprava

Suroviny

 na kocky, smažená
 na kolieska

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené huby narežeme na menšie kúsky, vložíme do osolenej vody, ktorú privedieme k varu. Zovretím sa nám výtvorí pena, ktorú pozbierame a varíme na miernom ohni desať minút. Následne huby scedíme a opláchneme vodou. Narežeme si cibuľu na drobno, opražíme na troške oleja a spolu s hubami ju pomelieme mlynčekom na mäso s menšími dierkami. Pridáme čierne korenie, mletú papriku, kôpor, soľ podľa chuti, strúhanku, lebo huby sú vlhké a vajíčko, všetko dôkladne premiešame a tvarujeme valčeky.

    Hubové čevapčiči (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto vytvorené valčeky vyprážame na oleji a odkladáme na kuchynskú utierku.

    Hubové čevapčiči (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Servírujeme s varenými zemiakmi, nakrájanou cibuľou a horčicou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
@Afataga (25.10.2017 14:01)
Jsem prave videla, pekny recept! Tady se vetsinou houby (hribovite) delaji na cesneku, pokrajene na platky se rychle vydusi, posekaji na prkynku + vejce, petrzel a namoceny starsi bily chleb, syr, sul, pepr.
Vaclavky se predem predvareji v osolene vode, nejsou zrovna moc stravitelne neb mirne toxicke.
@Dormella (25.10.2017 14:46)

Ja som prave chcela skusit bez chleba, ci budu drzat pokope. S vaclavkami je to diskutabilne, niektore zdroje uvadzaju, ze su mierne toxicke, ine ze nie, len sa musia riadne tepelne upravit. My ich jedavame roky, dcera asi od dvoch rokov a nikdy nam nic nebolo. Predvaram ich iba pred nalozenim do octa, vtedy aj rydziky. Inak nikdy ziadne huby nepredvaram.
@Radox1 (27.10.2017 09:09)

Nie, netreba ich varit, tieto huby roky zbierame a nikdy som ich nevarila, bud dusit pomaly min. 20 min., alebo susit. NIKDY nam z nich nic nebolo.


ani ja nie,ale ti co maju predsudky,preto som to napisal.a je ich dost,jeden moj kamarat-velky hubar musi po kazde zblansirovat huby koli spine.

Pridaj komentár k receptu: