Foto: tsnak
Tohotoročná jeseň je bohatá na zber húb... Počasie nám praje a huby už máme nasušené, zavarené, zamrazené a stále ešte sa nejaké nájdu, čo nevieme Zobraziť celý popisTohotoročná jeseň je bohatá na zber húb... Počasie nám praje a huby už máme nasušené, zavarené, zamrazené a stále ešte sa nejaké nájdu, čo nevieme čo s nimi... Ponúkam ešte jednú úpravu, ktorú ja najviacej obľubujem, a to je čevapčiči.
príprava
Postup
-
1
Očistené huby narežeme na menšie kúsky, vložíme do osolenej vody, ktorú privedieme k varu. Zovretím sa nám výtvorí pena, ktorú pozbierame a varíme na miernom ohni desať minút. Následne huby scedíme a opláchneme vodou. Narežeme si cibuľu na drobno, opražíme na troške oleja a spolu s hubami ju pomelieme mlynčekom na mäso s menšími dierkami. Pridáme čierne korenie, mletú papriku, kôpor, soľ podľa chuti, strúhanku, lebo huby sú vlhké a vajíčko, všetko dôkladne premiešame a tvarujeme valčeky.
-
2
Takto vytvorené valčeky vyprážame na oleji a odkladáme na kuchynskú utierku.
-
3
Servírujeme s varenými zemiakmi, nakrájanou cibuľou a horčicou. Dobrú chuť.
nie, chuť spraví kombinácia hub, horčice a cibule
Neni to skoda dubaky predem predvarovat a pak jeste proplachovat pod tekouci vodou?
Osobne bych je predsmazila syrove a neosolene na cibulce, nechala prudce vydusit a pak teprve pomlela .
Dakujem za inspiraciu, spravim ale zo surovych, nebudem ich mucit, staci aby dosiahli vnutornu teplotu pri vyprazani 70C .
www.mushrooms.ca/2011/10/recipe-of-the-month-polpette-di...
Lenze odstranuje sa aj hubova chut, to je skoda, este som nepocula, ze by skodili spory, dost ma to pobavilo :-). Ked sa bojis, urob takto: varecha.pravda.sk/recepty/hubove-fasirky-bez-rozkov-a-muk...
a chut zostane zachovana.
@2010 asi ako ktore huby, niektore su dost tazke na zaludok, napr. podpnovky/vaclavky
Ja som najskor pomlela a potom dusila na masti bez cibule 20 min.
Jsem prave videla, pekny recept! Tady se vetsinou houby (hribovite) delaji na cesneku, pokrajene na platky se rychle vydusi, posekaji na prkynku + vejce, petrzel a namoceny starsi bily chleb, syr, sul, pepr.
Vaclavky se predem predvareji v osolene vode, nejsou zrovna moc stravitelne neb mirne toxicke.
Ja som prave chcela skusit bez chleba, ci budu drzat pokope. S vaclavkami je to diskutabilne, niektore zdroje uvadzaju, ze su mierne toxicke, ine ze nie, len sa musia riadne tepelne upravit. My ich jedavame roky, dcera asi od dvoch rokov a nikdy nam nic nebolo. Predvaram ich iba pred nalozenim do octa, vtedy aj rydziky. Inak nikdy ziadne huby nepredvaram.
na fašírku alebo čevapčiči používam hríb zrnitohlúbikový a ten je potrebné obvariť!
ano,ale nie 10 minut.vytiahnut do bodu varu,a po minute zliat.
Nie, netreba ich varit, tieto huby roky zbierame a nikdy som ich nevarila, bud dusit pomaly min. 20 min., alebo susit. NIKDY nam z nich nic nebolo.
To uz je na pozorovanie