Čevapčiči
Čevapčiči

Hubové čevapčiči fotorecept

tsnak - bez fotkytsnak, 24. októbra 2017
Hubové čevapčiči (fotorecept)
Foto: tsnak

Tohotoročná jeseň je bohatá na zber húb... Počasie nám praje a huby už máme nasušené, zavarené, zamrazené a stále ešte sa nejaké nájdu, čo nevieme Zobraziť celý popisTohotoročná jeseň je bohatá na zber húb... Počasie nám praje a huby už máme nasušené, zavarené, zamrazené a stále ešte sa nejaké nájdu, čo nevieme čo s nimi... Ponúkam ešte jednú úpravu, ktorú ja najviacej obľubujem, a to je čevapčiči.

45 minút
príprava

Suroviny

 na kocky, smažená
 na kolieska




Postup

  1. 1

    Očistené huby narežeme na menšie kúsky, vložíme do osolenej vody, ktorú privedieme k varu. Zovretím sa nám výtvorí pena, ktorú pozbierame a varíme na miernom ohni desať minút. Následne huby scedíme a opláchneme vodou. Narežeme si cibuľu na drobno, opražíme na troške oleja a spolu s hubami ju pomelieme mlynčekom na mäso s menšími dierkami. Pridáme čierne korenie, mletú papriku, kôpor, soľ podľa chuti, strúhanku, lebo huby sú vlhké a vajíčko, všetko dôkladne premiešame a tvarujeme valčeky.

    Hubové čevapčiči (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto vytvorené valčeky vyprážame na oleji a odkladáme na kuchynskú utierku.

    Hubové čevapčiči (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Servírujeme s varenými zemiakmi, nakrájanou cibuľou a horčicou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

tsnak
@Radox1 (24.10.2017 16:20)

nie, chuť spraví kombinácia hub, horčice a cibule
dormella
@Tsnak (25.10.2017 07:13)
Neni to skoda dubaky predem predvarovat a pak jeste proplachovat pod tekouci vodou?
Osobne bych je predsmazila syrove a neosolene na cibulce, nechala prudce vydusit a pak teprve pomlela .
zinnajdha
Robím podobným spôsobom a postupom, ibaže ich tvarujem na fašírky. Vynikajúce. Ani ja neochutím zemiaky, čo podávam ako prílohu.
zinnajdha
všetky huby predváram, odstraňujú sa tým spóry, ktoré nám pri nedôslednej tepelnej úprave môžu uškodiť.
dormella
@Afataga (25.10.2017 14:01)
Jsem prave videla, pekny recept! Tady se vetsinou houby (hribovite) delaji na cesneku, pokrajene na platky se rychle vydusi, posekaji na prkynku + vejce, petrzel a namoceny starsi bily chleb, syr, sul, pepr.
Vaclavky se predem predvareji v osolene vode, nejsou zrovna moc stravitelne neb mirne toxicke.
afataga
@Dormella (25.10.2017 14:46)

Ja som prave chcela skusit bez chleba, ci budu drzat pokope. S vaclavkami je to diskutabilne, niektore zdroje uvadzaju, ze su mierne toxicke, ine ze nie, len sa musia riadne tepelne upravit. My ich jedavame roky, dcera asi od dvoch rokov a nikdy nam nic nebolo. Predvaram ich iba pred nalozenim do octa, vtedy aj rydziky. Inak nikdy ziadne huby nepredvaram.
tsnak
@Dormella (25.10.2017 09:53)

na fašírku alebo čevapčiči používam hríb zrnitohlúbikový a ten je potrebné obvariť!


radox1
@Tsnak (26.10.2017 17:36)

ano,ale nie 10 minut.vytiahnut do bodu varu,a po minute zliat.
afataga
@Radox1 (27.10.2017 09:09)

Nie, netreba ich varit, tieto huby roky zbierame a nikdy som ich nevarila, bud dusit pomaly min. 20 min., alebo susit. NIKDY nam z nich nic nebolo.


radox1
ani ja nie,ale ti co maju predsudky,preto som to napisal.a je ich dost,jeden moj kamarat-velky hubar musi po kazde zblansirovat huby koli spine.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia