Čevapčiči
Čevapčiči

Hubové čevapčiči fotorecept

tsnak - bez fotkytsnak, 24. októbra 2017
Hubové čevapčiči (fotorecept)
Foto: tsnak

Tohotoročná jeseň je bohatá na zber húb... Počasie nám praje a huby už máme nasušené, zavarené, zamrazené a stále ešte sa nejaké nájdu, čo nevieme čo s nimi... Ponúkam ešte jednú úpravu, ktorú ja najviacej obľubujem, a to je čevapčiči.

45 minút
príprava

Suroviny

 na kocky, smažená
 na kolieska

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené huby narežeme na menšie kúsky, vložíme do osolenej vody, ktorú privedieme k varu. Zovretím sa nám výtvorí pena, ktorú pozbierame a varíme na miernom ohni desať minút. Následne huby scedíme a opláchneme vodou. Narežeme si cibuľu na drobno, opražíme na troške oleja a spolu s hubami ju pomelieme mlynčekom na mäso s menšími dierkami. Pridáme čierne korenie, mletú papriku, kôpor, soľ podľa chuti, strúhanku, lebo huby sú vlhké a vajíčko, všetko dôkladne premiešame a tvarujeme valčeky.

    Hubové čevapčiči (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto vytvorené valčeky vyprážame na oleji a odkladáme na kuchynskú utierku.

    Hubové čevapčiči (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Servírujeme s varenými zemiakmi, nakrájanou cibuľou a horčicou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Tsnak (25.10.2017 07:13)
Neni to skoda dubaky predem predvarovat a pak jeste proplachovat pod tekouci vodou?
Osobne bych je predsmazila syrove a neosolene na cibulce, nechala prudce vydusit a pak teprve pomlela .