Tvarohový baranček

mamatata2Mamatata2, 58 ročná žena, Žarnovica, 10. apríla 2012 21:05
Ďalšie jej recepty »

Tvarohový barančekFoto: mamatata2

Kedysi baranček nikdy nechýbal na veľkonočnom stole, mama nám ho piekla, aj keď sme už boli preč z domu. Teraz som ho chcela upiecť pre moje deti, ktoré sú už tiež preč z domu, tak, ako kedysi naša mama. Recept je z časopisu Chvíľka pre teba.

16
porcií
20 min
príprava
50 min
na 160 °C

Suroviny

3 ks
250 g
250 g
1 ks
1 PL
250 g
1/2 balíčka
250 g netučný
kúsok na oči
  na vymastenie
 na vysypanie formy
  na posypanie

Postup prípravy

  1. 1

    Zmäknutú Heru vymiešajte s cukrom, vanilínovým cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou do penista. Pridajte žĺtky a znovu vymiešajte. Z bielkov pripravte tuhý sneh a zľahka ho zapracujte do žĺtkovej hmoty.

  2. 2

    Vmiešajte polovicu múky s práškom do pečiva, potom pridajte tvaroh ( dala som 20 % od Dr. Halíř ) a zvyšok múky. Formu vymastite tukom a vysypte múkou. Naplňte cestou. Mám takú menšiu formu, takže by vyšli aj 2 ks. Urobila som to tak, že som naplnila jedného barančeka a zvýšilo mi na troch mackov ( plech z Lidla).

  3. 3

    Barančeka pečte asi 50 min. ( záleží od rúry ) pri teplote 160°C. Vyklopte ho až po vychladnutí, z čokolády mu urobte oči ( náš je zelenooký, očká urobené zdobiacou tubičkou) a posypte ho práškovým cukrom.

  4. 4

    Takto sme čakali na sestričku Satmárku, ktorá nosí sv. prijímanie našej omame. Tvarohové cesto som zvolila preto, lebo som mala obavu, že piškótové uschne, ale priznám sa, že za deň bol preč, takže sme trvanlivosť nemali možnosť vyskúšať.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist