Kuracie supreme plnené pažítkovou ricottou
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 30. mája 2018
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 30. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
800 g supreme (prsia aj s prvou kosťou krídla) |
|
200 g |
|
10 g |
|
|
|
|
|
50 ml |
|
Šalát: | |
600 g |
|
3 ks |
|
50 g |
|
20 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Ricottu premiešame s nasekanou pažítkou, osolíme, okoreníme a naplníme do cukrárskeho vrecka.
- 2
Do kuracieho supreme (prsia aj s prvou kosťou krídla) urobíme zboku nožom vrecko a do pŕs nastriekame ochutenú ricottu. Prsia osolíme, okoreníme a opekáme kožou dole dozlatista. Dopekáme v rozpálenej rúre asi 15 minút.
- 3
Fenikel nakrájame na rezance, pridáme nasekané orechy, šťavu z 2 pomarančov. Z posledného vykrojíme filetky, ktoré pridáme do šalátu. Pridáme olivový olej podľa potreby, dosolíme a prípadne pridáme cukor.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu