Kuracie supreme plnené pažítkovou ricottou

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 30. mája 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Kuracie supreme plnené pažítkovou ricottouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 min
príprava

Suroviny

800 g supreme (prsia aj s prvou kosťou krídla)
200 g
10 g
50 ml
Šalát:
600 g
3 ks
50 g
20 ml
 podľa chuti
 podľa chuti

Postup prípravy

  1. 1

    Ricottu premiešame s nasekanou pažítkou, osolíme, okoreníme a naplníme do cukrárskeho vrecka.

  2. 2

    Do kuracieho supreme (prsia aj s prvou kosťou krídla) urobíme zboku nožom vrecko a do pŕs nastriekame ochutenú ricottu. Prsia osolíme, okoreníme a opekáme kožou dole dozlatista. Dopekáme v rozpálenej rúre asi 15 minút.

  3. 3

    Fenikel nakrájame na rezance, pridáme nasekané orechy, šťavu z 2 pomarančov. Z posledného vykrojíme filetky, ktoré pridáme do šalátu. Pridáme olivový olej podľa potreby, dosolíme a prípadne pridáme cukor.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist