Praženica zo Zlata fotorecept

alena45 - fotkaalena45, 12. marca 2015
Praženica zo Zlata (fotorecept)
Foto: alena45

Môj syn má rád toto jednoduché a chutné jedlo, sám si ho vždy pripravuje a pre mňa, resp. pre Varechu postup prípravy aj nafotil. Zobraziť celý popisMôj syn má rád toto jednoduché a chutné jedlo, sám si ho vždy pripravuje a pre mňa, resp. pre Varechu postup prípravy aj nafotil.

1-2
porcia
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Na panvicu dáme lyžicu oleja a na plátky nakrájaný syr Blaťácké zlato.

    Praženica zo Zlata (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Syr sa po chvíli začne rozpúšťať a je potrebné ho premiešavať, až vznikne tekutá hmota. Ak budeme s miešaním trpezliví, výsledok bude dokonca chrumkavý. Priamo do roztopeného syra rozbijeme vajíčka a miešame ďalej. Zmes jemne osolíme.

    Praženica zo Zlata (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto vyzerá spojenie syra Blaťácké zlato a vajec v rozmiešanej podobe.

    Praženica zo Zlata (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a takto potom vyzerá hotové jedlo.

    Praženica zo Zlata (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mijaita
U nas doma kdyz byl syn maly, jsme tomu rikali "tahavky"ale delali jsme to z eidamu jen. Tvuj rcp je lepsi, udelam mu to jako vzpominku na detstvi. Syr se v Cechach jmenuje Blatacke zlato. Diky Alenko,takove jednoduche recepty miluju!
alena45
aj u nás sa tak volá, my ho voláme len Zlato. Mala by som to veru opraviť. Poprosím redakciu.
jerica
Alenka , ešte redkvička alebo cibuľka a super papaníčko, mám rada vajíčka, tvoj recept si vyskúšam :-)
zitar
Bože, syr Zlato, už som naň aj akosi pozabudla, musím to ale napraviť a urobiť takéto chutné raňajky. Ten syr som jedávala ako dieťa véééľmi často.
jozka2
Toto na ranajky je velka dobrota.Davala som american cheese,ale najprv som roztlacila zubky cesnaku,ktory ako sa rozpucil a zlahka namiernom ohni oblansirovala.nesmie zhnednut/,na to som potom tie vajicka so syrom naliala a rychlo miesala.Deti cesnak nechcu,takto oblansirovany necitit.Na vrch hodne petrzlen.vnate ci pierka cibulky kto lubi,mozna aj to niekto skusi.*****
alena45
@redakcia , ďakujem. Nechcela som Vám už v noci vypisovať, som rada, že bdiete nad našimi komentármi.
mijaita
@jerica ja bych to v kazdem pripade nechala jen vejce se syrem a salat, redkvicky, cibulku vedle. Tedy ja to tak nejradsi to cerstve prikusuju :-)
jerica
@mijata , si milá, ale ja som myslela, že samozrejme k tomu, nie do vajíčka so syrom, určite vyskúšam, syry mám veľmi rada a vajíčka tiež.
rea1
bože, aj som zabudla, že ten syr existuje! a pritom som ho mala veľmi rada, pamätám, že sa predávali tri variácie - obyčajný, so zeleným korením a s orechami. všetky boli výborné. minulú sobotu boli vajíčka s kvasnicami, túto budú so syrom. a ako vraví @jerica , reďkovky k tomu. hľa, aký šikovný vie byť chlap, keď má hlad. :-))))
malroxa
ďakujem za pripomenutie syra Zlato, dlho som ho nemala...vyskúšam túto kombináciu
rea1
@tatranocka , vrelé díky. ja síce do týchto kadejakých hyper a super nechodím ale kvôli tomuto syru spravím výnimku. fakt som ho už veľmi dávno nevidela. :-)
1x berta
elysa
tento syr mám rada, niekedy takéto raňajky pripravím...
elixir
Na pohľad, jedlo na okamžité neodkladné zožratie. :) Zlato syr som ešte nejedla, ale našla som na nete, že má 48% tuku v sušine, zrejme bude mäkkší, pohľadám tu čosi podobné... spravila si mi chuť na takú syrovú praženicu :)
alena45
ďakujem, že Vám recept pripomenul dávne roky, a taktiež vyvolal chuť na niečo podobné.
@elixir , hej, je to mäkký syr a našla som na nete aj recept na nakladanie tohto syra, tak ako sa nakladá hermelín. Môže to byť výborné.
tiginko
tak toto určite vyskúšam. Ja robievam podobnú praženicu na cibuľke s nastrúhaným enciánom alebo hermelínom. Teda niekedy omeletu, niekedy praženicu. Vďaka za inšpiráciu
cucka
vyskúšam určite, syr zlato čo vidím, kupujem. Roky ho mám rada, len tak samý bez ničoho, alebo s pečivom.
libusa57
Ja zijem v USA a nemam tu taky syr.Neviete poradit aky by som mohla pouzit? Moj syncek ma rad vajicka aj syr urcite by sa mu pacilo!
havino
no čo sa tu človek nenaučí, určite vyskúšam, syr zlato mám rada
katka78
Ten syr vôbec nepoznám, ani som ho nenašla v obchode. Budem skúšať ďalej, lebo tento nápad sa mi páči!
alena45
@katka78 , skoro vždy ho majú v Kauflande, u nás na Slovensku sa volá Tatranské Zlato, je to slovenský výrobok, Blaťácke zlato vyrába Madeta v Čechách.
katka78
Ďakujem @alenka45 za info, v stredu plánujem ísť do Kauflandu, tak sa tam po ňom poobzerám, našla som si už aj na nete obrázky obalu oboch tých zlatíčok, nech viem lepšie čo hľadať.
katka78
@alenka45 Konečne som to zlato včera našla! :-) Veď ja trubka som ho hľadala na úplne nesprávnych miestach - pri balených trvanlivých syroch a nie pri syrovom pulte. Praženica bola super, akurát ten syr je dosť slaný, tak som už nedosáľala. Veľmi chutné, zopakujeme. Ďakujem! :-)
alena45
@katka78 , ďakujem za odozvu. V recepte je uvedené, že sa jedná o Blaťácké zlato, ale na Slovensku sa predáva Tatranské zlato, ako som si minule všimla, ale stačí len zlato a predavačky vedia.
micanela
krasa, az sa slinky zbiehaju - veru, Zlato som uz davno nekupila, idem napravit svoju chybu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia