
Kysnuté cesnakové uzly bez lepku
Poznáte to, sú recepty, ktoré raz vyskúšate a potom sa k nim pravidelne vraciate? Pretože...

cuketové placky
v lete ked je cuketa sa tieto placky u nás pripravujú stále. Minú sa tak rýchlo, ...

Vyprážané tofu v sezamovej strúhanke
Milujete chute Ázie? V tom prípade sa vám vyprážané tofu so sezamom bude veľmi páčiť! Vyskúšajte sami...

Vanilkové hviezdičky s vaječným koňakom
Hviezdicky nie su vobec suche a jednoznacne ich odporucam. Chutia fantasticky!!!

Florenský koláč
prekvapivo jednoducha a o to chutnejsia zalezitost, ktorou som sa inspiroval z casopisu

Dlhánske domáce rezance s tvarohom a slaninkou
Tak ako myslým v každej rodine, tak aj u nás sú veľmi obľúbené cestoviny a obzvášť...

Zapekané kuracie prsia na taliansky spôsob
Tento recept som si odvodila z viacerých receptov a dávam ho sem na varechu, aby som...

Hríbovo-tekvicové rizoto
Perfektne, rýchle a veľmi chutne rizoto z hrnca. Recept mám od kolegu z Talianska.

Šalátový prívarok s fakt strateným vajcom
Vôbec som nemyslel , že tu tento recept pridám , ale keďže ma pri jeho...

Chrumkavé bravčové kotlety
Jedna z mojich vášní je sledovanie TV relácií o varení. Tento recept je z jednej z...

Kokosové guľôčky
Tento receptík nie je vhodný len na Vianoce ale aj ako drobná dobrôtka pre návštevu ku káve....

Višňovo-makový závin
Jemný, nadýchaný, šťavnatý závin. Jeden z receptov zo zošita mojej starej mamy z roku...

Veľkonočné koláče z kysnutého cesta (fotopostup)
Recept na cesto som získala na www. mimibazar. cz od pani Simony V. Cesto je mastnejšie, ...

Púpavový sirup
240 kvetov púpavy dáme do 1 l vody (môže byť aj trochu viac) a necháme prevariť...

Kuracie prsia s brokolicou a cestovinou
Je to ľahko stráviteľné, zdravšie a pomerne rýchlo uvarené.

Vajíčkový šalát
K veľkej noci som sa rozhodla na stôl pripraviť tento šalát, ktorý je odľahčený o rôzne...

Rybie fašírky
Je to môj vlastný recept a toto jedlo pripravujem, keď mám čerstvé ryby, najlepšie sa hodí ...

Golonkov puk
Už dávnejšie p. Golonka pripravoval toto jedlo v TV a môžem vám povedať že je výborné.

Šatôčky a slimáky z pľundrového cesta
Nakysnuté lístkové alebo nalístkované kysnuté? Presne niečo medzi kysnutým a lístkovým je pľundrové cesto a šatôčky z...

Šelinku - národné jedlo Slovinska
Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...

Rezne plnené kyslou kapustou
Údenú slaninu nakrájame nadrobno a dáme ju do kastróla vytopiť. Keď je sklovitá, pridámenajemno nakrájanú...