Mrežovník s vlašskými orechmi a marhuľovým lekvárom
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 26. októbra 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 26. októbra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv pripravíme cesto. Práškový cukor, múku a maslo rozmrvíme v miske, pridáme žĺtok. Spracujeme a cesto necháme hodinu odpočívať v chladničke.
- 2
Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Z cesta vykrojíme obdĺžnik (zvyšok cesta použijeme na mriežku) a vyložíme ním formu na pečenie s rozmermi 30 x 15 cm, ale pokojne možno použiť aj okrúhlu. Na cesto nasypeme ťažidlo (napríklad suchú fazuľu). Pečieme 15 minút pri 180 °C.
- 3
Vyberieme z rúry, záťaž odstránime, potrieme marhuľovým lekvárom a posypeme mletými orechmi. Odložené cesto nakrájame na pásiky a naukladáme na koláč do tvaru mriežky. Koláč vrátime do rúry a 20 minút dopekáme.
Tiež orechový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu