Čučoriedková torta so snehovými pusinkami

evusik - fotkaEvusik, 10. mája 2018 14:20
Ďalšie recepty »

Čučoriedková torta so snehovými pusinkamiFoto: evusik

Táto torta je kombináciou toho, čo mám rada - čokoláda, šľahačka, snehové pusinky a ovocie.

16
porcií
100 min
príprava
45 min
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
6 ks
150 g
100 g
100 g
100 g
6 ks
1 ks
20 g
100 g
Plnka:
300 g
100 g
500 g
500 g
1 ks
2 ks
Snehové pusinky:
5 ks
300 g
1 ČL
1 ČL
A ešte:
250 ml

Postup prípravy

  1. 1

    KORPUS - najskôr vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a cukru. Čokoládu a maslo rozpustíme nad parou, odstavíme a po jednom zašľaháme 6 žĺtkov. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zamiešame sneh z bielkov a orechy. Pečieme na 160 °C asi 40 - 45 minút. Upečený korpus necháme úplne vychladnúť. Tento korpus je na veľkú formu, priemer 27 cm. Ak by ste piekli v klasickej forme, priemer 21cm, korpus by bol veľmi vysoký, v tom prípade upečte korpus len z polovičnej dávky.

    Čučoriedková torta so snehovými pusinkami - obrázok 1
  2. 2

    PLNKA - čučoriedky spolu s cukrom povaríme na miernom ohni. Rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko. Tvaroh, jogurt a vanilkový cukor zmiešame. V druhej misky si podľa návodu pripravíme želatínu, ale dáme menej vody, ja som dala 150 ml. Do želatíny postupne zamiešame po lyžiciach čučoriedky a tvarohovú zmes, aby nám nevznikli hrudky, najlepšie mixérom. Upečený korpus vrátime do umytej formy, na boky dáme pás papiera na pečenie a do formy vylejeme tvarohovo čučoriedkovú hmotu. Nnecháme stuhnúť najlepšie cez noc.

    Čučoriedková torta so snehovými pusinkami - obrázok 2
  3. 3

    SNEHOVÉ PUSINKY - bielky šľaháme nad parou asi 7 - 8 minút, potom postupne pridávame cukor a šľaháme ďalších 10 minút. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu, v ktorej rozmiešame lyžičku Solamylu (kukuričného škrobu). Snehovú masu si rozdelíme na dve časti. Do jednej zamiešame trochu čučoriedkového džemu, ktorý prepasírujeme cez jemné sitko.

    Čučoriedková torta so snehovými pusinkami - obrázok 3
  4. 4

    Sneh dáme do vrecka s ozdobnou špičkou a striekame na plech, na papier na pečenie rôzne tvary. Sušíme v rúre pri teplote 90 °C asi 40 minút. Dĺžka sušenia záleží aj od veľkosti tvarov. Ja som do vrecka dala naraz aj bielu aj ružovú hmotu, takže mi vznikali rôzne farebné kombinácie pusiniek.

    Čučoriedková torta so snehovými pusinkami - obrázok 4
  5. 5

    OZDOBENIE TORTY - 250 ml šľahačkovej smotany vyšľaháme do tuha a navrstvíme na tortu, do stredu dáme čučoriedky, lístky mäty alebo medovky.

    Čučoriedková torta so snehovými pusinkami - obrázok 5
  6. 7

    Pusinky v ruke rozpučíme a týmito úlomkami posypeme tortu.

    Čučoriedková torta so snehovými pusinkami - obrázok 7
  7. 8

    Torta v reze.

    Čučoriedková torta so snehovými pusinkami - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist