Naučila som sa ho od manželovej tety, ktorá ho vychovala a pochádza z Čiech, z Podkrkonošia z Lázní Bělohrad, ktoré sú asi 12 km Zobraziť celý popisNaučila som sa ho od manželovej tety, ktorá ho vychovala a pochádza z Čiech, z Podkrkonošia z Lázní Bělohrad, ktoré sú asi 12 km od Hořic, preslávených hořickými trubičkami.
príprava
Postup
-
1
Na struháku postrúhame surový zeler a uhorky na jemno. Pokvapkáme ihneď citrónovou šťavou, aby zeler nezoxidoval. Pridáme cukor, soľ a majolenku, zamiešame a necháme v chlade postáť minimálne 1/2 hodiny, aby sa chute v šaláte spojili. Tento šalát sa dá použiť aj ako nátierka na nasucho opečené nakrájané bagetky alebo hrianky s olivovým olejom. Našej rodine chutí výborne, iba chcem upozorniť alergikov, aby si dávali pozor ak majú alergiu na zeler.
Diskusia k receptu