Šalát zo surového zeleru

oblizprst - fotkaoblizprst, 2. januára 2010

Naučila som sa ho od manželovej tety, ktorá ho vychovala a pochádza z Čiech, z Podkrkonošia z Lázní Bělohrad, ktoré sú asi 12 km Zobraziť celý popisNaučila som sa ho od manželovej tety, ktorá ho vychovala a pochádza z Čiech, z Podkrkonošia z Lázní Bělohrad, ktoré sú asi 12 km od Hořic, preslávených hořickými trubičkami.

15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
4 ks
1 PL
1 pohár 3,5 dl
1 KL




Postup

  1. 1

    Na struháku postrúhame surový zeler a uhorky na jemno. Pokvapkáme ihneď citrónovou šťavou, aby zeler nezoxidoval. Pridáme cukor, soľ a majolenku, zamiešame a necháme v chlade postáť minimálne 1/2 hodiny, aby sa chute v šaláte spojili. Tento šalát sa dá použiť aj ako nátierka na nasucho opečené nakrájané bagetky alebo hrianky s olivovým olejom. Našej rodine chutí výborne, iba chcem upozorniť alergikov, aby si dávali pozor ak majú alergiu na zeler.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia