Slaný thajský bôčik fotorecept

2010 - bez fotky2010, 27. novembra 2015
Slaný thajský bôčik (fotorecept)
Foto: 2010

Preco thajsky neviem? recept som spravil podla malajskej kucharky Patsie Cheong http://www.mphonline.com/books/nsearchdetails.aspx?&pcode=9789674142032

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Marináda:
2  PL
1 čl
1 PL
1 čl
1 čl
 na vyprážanie
 (kukuričný škrob)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bocik aj s kozou nakrajame na platky tak 1 cm ( dobre je schladit - polozmrznuty ide to lahsie )

    Slaný thajský bôčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiesane suroviny marinady a ponatierame platky a odlozime do ladnicky cez noc. Ked nemate cervene fermentovane tofu tak nahradit dacim co prida farbu, kdo ma rad stiplavejsie mozno eros pista.

    Slaný thajský bôčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Platky poprasime skrobom a opekame do zlatista na oleji - staci tak 3- 4 minuty na kazdej strane.

    Slaný thajský bôčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som serviroval s ryzou a azijskou verziou rychlo podusenej kapusty ( cinskej ) trochu sojovej omacky, ryzovy ocot, sol, korenie sladka thajska chili omacka.

    Slaný thajský bôčik (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
paradny bok, jasne ze pre mna bez tofu, ale dik aj za tu kapustu, lebo ju mam rada a nevedela som, co sa do nej dava, ten ocot biely ci tmavy?
Načo som to otvorila, ja nešťastnica!? Tretí deň diétujem, niečím som si podráždila zažívaci trakt, takže suchár, čaj, keksík a som hladná ako vlk. A tu taká dobrota, asi by som ja tanier vylízala.
Lahôdka, už len na obrázku lákavá! Aká je tá zmes 5 korení? Musí byť? Tá kapusta sa mi tam viac páči ako ananás, lebo nemám rada kombinácie ovocia s mäsom, ale aj tak.......
Strasne dobre vyzerajuci bocik :-)...To tofu si popucil? Lebo, co vidim na internete, tak to je vo forme kociek....Pri tebe sa clovek stale uci ;-)...
@2010 neodolala jsem na zkoušku dva plátky opekla. Na salát zelny s kaparama, cesnekem nalozenym a susenyma rajcatama. Výborné! Výborné! Výborné! Výborné! Výborné! *****
S ryzi zitra. Díky za tu úžasnost :-)


Hrubsie platky namarinoveho chudsieho bociku s kožou navlecieme na kovove spizy - ploche ihly a 5 minut pred dokoncenim kazdy polejeme lyzicou thajskej sladkej chilli omacky a nechame na platni skaramelizovat - otacame.


Perfektnã papanica@2010 ,ďakujem za pridanie receptu.Dnes sme chválili, pri rodinnej grilovacke som pripravila aj bôčik podľa teba.
Vždy obdivujem krásne fotky pod tvojimi receptami:-)

Pridaj komentár k receptu: