Špízy z morčacieho stehna so zeleninou a zemiakmi fotorecept

27janka - bez fotky27janka, 25. mája 2016
Špízy z morčacieho stehna so zeleninou a zemiakmi (fotorecept)
Foto: 27janka

Morčacie stehná sú chutné, zdravé, dajú sa pripraviť na rôzne. Dnes som vyskúšala morčacie stehno s paprikou, cibuľou, zemiakmi a zvlášť pripravenou cuketou. Aby Zobraziť celý popisMorčacie stehná sú chutné, zdravé, dajú sa pripraviť na rôzne. Dnes som vyskúšala morčacie stehno s paprikou, cibuľou, zemiakmi a zvlášť pripravenou cuketou. Aby sme sa lepšie najedli a zvýraznila sa chuť mäska, pridala som zopár plátkov domácej údenej slaniny. Obed bol nenáročný na prípravu, chutilo nám aj oči sa pohľadom na tanier najedli.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
1 ks
1 ks
1 ks
3 ks
 prerastená
 čerstvo namleté




Postup

  1. 1

    Morčacie stehno nakrájame na menšie kúsky, posolíme, okoreníme. Slaninu nakrájame na plátky.

    Špízy z morčacieho stehna so zeleninou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu, papriku očistíme a nakrájame.

    Špízy z morčacieho stehna so zeleninou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na drevené špajle striedavo napichujeme mäso, cibuľu, slaninu, papriku. Z uvedeného množstva mi vyšlo 6 ks menších špízov. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. V panvici na rozpálenom olivovom oleji si opečieme špízy, ktoré potom preložíme na plech, polejeme ich výpekom, pridáme nakrájané zemiaky, ktoré posolíme, posypeme drvenou rascou, ml. červenou paprikou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C 60 minút.

    Špízy z morčacieho stehna so zeleninou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäsko a zemiaky hotové, na panvici na rozpálenom oleji opečieme nakrájanú cuketu a môžeme obedovať.

    Špízy z morčacieho stehna so zeleninou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

27janka
@Monty469 (26.5.2016 10:06)

ďakujem, mali sme návštevu, chcela som vyskúšať niečo nové zo stehna z morky
haji
Dělám hodně podobné, jen cibuli dávám na měsíčky, líp drží na špejli. Peču zpravidla zamotané v alobalu. Máš je krásné, chutné, voňavé, sliny se mi sbíhají.
27janka
@Haji (26.5.2016 14:58)

Haji, tiež robím v alobale, včera som to prvýkrát, skúsila bez alobalu, bolo chutné i tak. Keby sme boli susedky pozvem ťa na obed, pekný večer
1x haji
haji
@27janka (26.5.2016 20:13)
Jsi milá, děkuji! Ražniči mám ráda. Tobě také hezký večer!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia