Špízy z morčacieho stehna so zeleninou a zemiakmi fotorecept
Foto: 27janka
Morčacie stehná sú chutné, zdravé, dajú sa pripraviť na rôzne. Dnes som vyskúšala morčacie stehno s paprikou, cibuľou, zemiakmi a zvlášť pripravenou cuketou. Aby Zobraziť celý popisMorčacie stehná sú chutné, zdravé, dajú sa pripraviť na rôzne. Dnes som vyskúšala morčacie stehno s paprikou, cibuľou, zemiakmi a zvlášť pripravenou cuketou. Aby sme sa lepšie najedli a zvýraznila sa chuť mäska, pridala som zopár plátkov domácej údenej slaniny. Obed bol nenáročný na prípravu, chutilo nám aj oči sa pohľadom na tanier najedli.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Morčacie stehno nakrájame na menšie kúsky, posolíme, okoreníme. Slaninu nakrájame na plátky.
-
2
Cibuľu, papriku očistíme a nakrájame.
-
3
Na drevené špajle striedavo napichujeme mäso, cibuľu, slaninu, papriku. Z uvedeného množstva mi vyšlo 6 ks menších špízov. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. V panvici na rozpálenom olivovom oleji si opečieme špízy, ktoré potom preložíme na plech, polejeme ich výpekom, pridáme nakrájané zemiaky, ktoré posolíme, posypeme drvenou rascou, ml. červenou paprikou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C 60 minút.
-
4
Keď je mäsko a zemiaky hotové, na panvici na rozpálenom oleji opečieme nakrájanú cuketu a môžeme obedovať.
ďakujem, mali sme návštevu, chcela som vyskúšať niečo nové zo stehna z morky
teší ma, že som inšpirovala...
Haji, tiež robím v alobale, včera som to prvýkrát, skúsila bez alobalu, bolo chutné i tak. Keby sme boli susedky pozvem ťa na obed, pekný večer
Jsi milá, děkuji! Ražniči mám ráda. Tobě také hezký večer!