Plnená bravčová panenka

gittka - fotkagittka, 22. marca 2010

super občerstvenie pre šibačov

25 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    do panenky spravime dlhým nožom dieru. do diery strčíme klobásku.koniec spojíme špáradlom.

  2. 2

    panenku nasolíme,okoreníme,posypeme vegetou a mletou paprikou.

  3. 3

    dáme na vymastený pekáč,podlejeme trochou vody,zakryjeme alobalom a dáme asi na 50min.piect.potom odokryjeme a dopečieme do ružova.

  4. 4

    dá sa jest na studeno aj teplé.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Tak toto bolo u nás dostať v Bille ako polotovar, pokrájané na roládky, len zapiecť. Viackrát som to kúpila a obed som mal za 3O minút. No a Billu v PD zrušili a už nemáme nič, dokonca aj zohnať kúsok panenky je problém. Billa je síce v Handlovej, ale hore-dole cesta, to by bola drahá panenka. Aj čo píše js je výborné.
@js9mxd - presne toto sa robiava aj u nás ale len na zabíjačku a robí sa to opačne - panenka sa obalí klobáskovým mäsom a zabalí do šálu, urobia sa dva také bochníky, jeden upečieme hneď a druhý si dám do mrazáku a vždy na Veľkú noc upečiem. Je to lahôdka - aj teplá aj na studeno na misy. Len škoda že tohto roku sme nezabíjali.
Ten šlajer,alebo sieťka,či ako sa to volá sa dá aj niekde kúpiť,alebo len ktoKe zabíja (prasiatko) ju má? Raz som na Spektre pozerávala královskú kuchárku,tiež robila recept so sieťkou,aj som si ho zapísala.

Pridaj komentár k receptu: