Foto: luwinka
Tak takéto buchty robievam , sú ľahučké , veľmi ich máme radi.
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
Kvások si najskôr urobíme a to tak, že si v menšej nádobe rozmrvíme droždie , pridáme čaj. lyžičku kryš. cukru a trošku múky- len tak medzi prsty a 1/2 dcl mlieka vlažného. Necháme vykysnúť.Do misy dáme múku , žltok, cukor, olej, soľ a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto , ktoré prikryjeme utierkou a necháme ho aspoň pol hodiny nakysnúť. Potom vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku , a začneme z neho vykrajovať kúsky. Plnku si pripravíme tak, že si tvaroh vymiešame s cukrom a žltkom a citron. kôrou. Teraz môžeme dať plnku na pripravené kúsky .
-
2
Zvinieme do tvaru buchty.
-
3
Plech vymastíme tukom a uložíme do neho pripravené buchty na pečenie. Povrch potrieme olejom a necháme ešte chvíľku vykysnúť. Potom ich dáme piecť na 200 stupňov 40 minút.
-
4
Upečené pomastíme olejom a poprášime práš. cukrom. Z tejto dávky mi vyšlo 10 veľkých buchiet.
-
5
:-)
Diskusia k receptu