Jahodovo-čokoládová bábovka

vladkoba - fotkavladkoba, 27. apríla 2012
Jahodovo-čokoládová bábovka
Foto: vladkoba

Jedná sa o klasickú, hrnčekovú bábovku podľa základného receptu zo stránky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1163, ktorá je doplnená o niektoré ingrediencie. Ľahký a rýchly recept keď dostanete chuť Zobraziť celý popisJedná sa o klasickú, hrnčekovú bábovku podľa základného receptu zo stránky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1163, ktorá je doplnená o niektoré ingrediencie. Ľahký a rýchly recept keď dostanete chuť na niečo sladké.

8
porcií
7 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1
 štipka
1
1  alebo čokoládový puding
300 g čerstvé
1  dr. oetker tmavá
1




Postup

  1. 1

    Všetky potrebné suroviny si vsypeme do väčšej misky a ručným alebo elektrickým šľahačom miesime až kým nám nevznikne jemné cesto.

    Jahodovo-čokoládová bábovka - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si môžeme predohriať trúbu a vymastiť formu na pečenie, ktorú posypeme múkou alebo v konkrétnom prípade som namiesto múky použil strúhanku.

    Jahodovo-čokoládová bábovka - obrázok 2
  3. 3

    Keď už máme cesto vymiešané, 3/4 z neho môžeme pomaly nalievať do formy.

    Jahodovo-čokoládová bábovka - obrázok 3
  4. 4

    Do takto pripraveného cesta poukladáme nakrájané, čerstvé a umyté jahody (rovnako dobre poslúži aj jahodový kompót)

    Jahodovo-čokoládová bábovka - obrázok 4
  5. 5

    Do zvyšného cesta zamiešame kakao alebo v prípade nedostatku čokoládový puding a ostatok vlejeme do formy.

    Jahodovo-čokoládová bábovka - obrázok 5
  6. 6

    Takto pripravené cesto vložíme do predohriatej rúry a pečieme pri 220 stupňoch zhruba 30 až 45 minút.

    Jahodovo-čokoládová bábovka - obrázok 6
  7. 7

    Hotovú a upečenú bábovku necháme vychladnúť a opatrne vyklopíme. Medzitým sme si mohli pripraviť polevu z varenej čokolády alebo už pripravenú polevu dr. Oetkera a bábovku rovnomerne zalejeme.

    Jahodovo-čokoládová bábovka - obrázok 7
  8. 8

    Vychladnutú bábovku si môžeme ozdobiť podľa chuti a fantázie. Prajem dobrú chuť!

    Jahodovo-čokoládová bábovka - obrázok 8

Diskusia k receptu

evanaaa
Páíči sa mi bábovka, len v rozpise je kakao 1, alebo čokopuding, ako to dávkovať? Jeden sáčok pudingu a ak kakao, tak jednu lyžicu, alebo?
vladkoba
evanaaa záleží aj podľa chuti, ale keďže kakao je silnejšie, tak jedna či dve lyžice na ten zvyšok cesta bohato stačia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia