Foto: vladkoba
Jedná sa o klasickú, hrnčekovú bábovku podľa základného receptu zo stránky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1163, ktorá je doplnená o niektoré ingrediencie. Ľahký a rýchly recept keď dostanete chuť Zobraziť celý popisJedná sa o klasickú, hrnčekovú bábovku podľa základného receptu zo stránky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1163, ktorá je doplnená o niektoré ingrediencie. Ľahký a rýchly recept keď dostanete chuť na niečo sladké.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 |
|
štipka |
|
1 |
|
1 alebo čokoládový puding |
|
|
|
300 g čerstvé |
|
1 dr. oetker tmavá |
|
1 |
|
Postup
-
1
Všetky potrebné suroviny si vsypeme do väčšej misky a ručným alebo elektrickým šľahačom miesime až kým nám nevznikne jemné cesto.
-
2
Medzitým si môžeme predohriať trúbu a vymastiť formu na pečenie, ktorú posypeme múkou alebo v konkrétnom prípade som namiesto múky použil strúhanku.
-
3
Keď už máme cesto vymiešané, 3/4 z neho môžeme pomaly nalievať do formy.
-
4
Do takto pripraveného cesta poukladáme nakrájané, čerstvé a umyté jahody (rovnako dobre poslúži aj jahodový kompót)
-
5
Do zvyšného cesta zamiešame kakao alebo v prípade nedostatku čokoládový puding a ostatok vlejeme do formy.
-
6
Takto pripravené cesto vložíme do predohriatej rúry a pečieme pri 220 stupňoch zhruba 30 až 45 minút.
-
7
Hotovú a upečenú bábovku necháme vychladnúť a opatrne vyklopíme. Medzitým sme si mohli pripraviť polevu z varenej čokolády alebo už pripravenú polevu dr. Oetkera a bábovku rovnomerne zalejeme.
-
8
Vychladnutú bábovku si môžeme ozdobiť podľa chuti a fantázie. Prajem dobrú chuť!
Diskusia k receptu