Jablkový koláč bez vajec

an3da - fotkaan3da, 13. februára 2012

Milujem jablkové koláče. Chutné a sladké.

10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

šálka nastrúhané
šálka
šálka
1 ks (PDP)




Postup

  1. 1

    Zmiešame šálku postrúhaných jabľk, šálku cukra, šálku krupice a pečivový prášok. Necháme dve hodiny odstáť. Potom vylejeme na vymastený a pomúčený plech a upečieme na strednej teplote, asi dvadsť minút. Kedˇ sa vychladí podľa chuti prelejeme čokoládou. Ak nemame čokoládu, nemusí byť.

Diskusia k receptu

klaura
aký veľký plech to má byť ... aby som to nemala veľmi tenké ... :)
zdezda
jééééj, toto musím vyskúšať, ďakujem :-)
mucko1
Idem ho urobiť, práve oddychuje, len miesto jablk som dala broskyne čo som mala zavarené od leta :) tak sa teším čo vyjde :) ďakujem
an3da
S broskyňami som nerobila, zvedavá som ako dopadne.
mucko1
Je výborný len určite dám na další krát menej cukru lebo na mna to je dost sladké ale inak výborný :)
romeom2006
prave som to zamiesala, ale ma to byt take suche? ziadny olej alebo maslo, nic? akoze zamiesane v miske sa mi to zda nejake velmy sypke :-D .
romeom2006
velmy.... sorry, toto je hnusny preklep... ospravedlnujem sa slovencine aj celemu slovenskemu narodu za tuto hrubku, vobec neviem ako sa tam to hnusne Y dostalo.. a recept neries, ja som trt.. snad aj 10-krat som ho precitala. Bola som si na 100% ista, ze aj muka... a houby, ziadna muka do neho nejde, vyslo mi nieco totalne sypke.. tak som tam nastruhala este jablka, potom to bolo velmi lepkave, tak som zase sypala krupicu, bolo to este lepkavejsie, tak trochu oleja, potom trochu vody a teraz sa spolieham na to, ze Pan Boh bude ku mne milosrdny a budeme to vediet zjest aspon lyzicou z plechu..
an3da
@Romeom2006 , ono je také, bez oleja, tie jablká pustia šťavu trochu, ked dve hodiny odstoja. Mne chutilo a dalo sa aj krájať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia