Foto: glosterka
Voňavý a chrumkavý pangasius. Moja špecialita a delikatesa. :-)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
5-6 plátkov |
|
Marináda: | |
|
|
1 KL |
|
Na obalenie: | |
|
|
na vysmáženie |
|
Na dochutenie a zapečenie: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
5-6 strúčikov |
|
Postup
-
1
Rybku si necháme rozmraziť, opláchneme je pod tečúcou vodou a osušíme v utierke.
- 2
Marináda: Šťavu z väčšieho citróna dobre vymiešme s lyžičkou soli.
- 3
Pangasa prekrojíme napoly a potrieme marinádou z obidvoch strán. Robíme to postupne: rybu prekrojíme, potrieme z oboch strán a ukladáme na seba na tanier alebo do misky. Takto pripravenú rybu dáme do chladničky odležať na 30 minút.
- 4
Medzitým si očistíme zemiaky a dáme ich variť.
- 5
Odležaného pangasa obalíme v hrubej múke a opečieme na oleji z oboch strán do ružova.
- 6
Pangasa postupne ukladáme do zapekacej misy. Na každý kus dáme plátok masla, jemne posypeme drvenou rascou, bazalkou, sezamovými semienkami a cesnakom nakrájaným na drobné plátočky.
- 7
Vložíme do vyhriatej trúby na 200°C a ešte 15 minút zapečieme. Nádherne to rozvoniava... tak cesnačikovo-bazalkovo... hmmm...:-))
- 8
Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť! ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Čo sa týka ukladnia do zapekacej misy, ukladám to takto:
1.) Zoberiem jeden kus, vedľa neho uložím 2. kus, dam na ne po plátku masla, posypem rascou, bazalkou, sezamom, na to dám trošku cesnačika...
2.) Zoberiem ďalší kus, uložím ho do voľného priestoru misy a na plátok rybky tak, že je na rybke tento kus cca 2-3 cm od konca. To isté spravím aj s druhým kusom pangasa, ktorý položím vedľa tohto kusu, t.j. tiež 2-3 cm od konca predchádzajúcej rybky...
3.) ...a tento postup opakujem ešte raz... Je to akoby také kláskovanie... t.j. ukladáš to ako do klasu... ale a lá pangasius. :-)
4.) Postupujem a ukladám vlastne v tom smere ako som začala, t.j. od začiatku misy do stredu misy a potom od stredu do konca misy...)
4. No a čo mi ostanú zvyšké plátky rybky, tie uložím navrch podobne... a keď ostane rybka čo nemá pár do kláskovania, tak ju položím na voľné miesto, viď. plátok ryby (inak uložený) vľavo.
Tinca, stačí Ti takýto postup a vysvetlenie ako to robím? ;-)