Croissant

jerica - fotkajerica, 22. júla 2010
Croissant
Foto: jerica

V tomto teple snažím si uľahčiť pečenie , zvolila som pečenie pre vnukov rýchlovku , čo je na tom dobré , že Zobraziť celý popisV tomto teple snažím si uľahčiť pečenie , zvolila som pečenie pre vnukov rýchlovku , čo je na tom dobré , že croissant majú veľmi radi. Ináč sme celé dni na kúpalisku , dnes sme ostali doma na oddychovke , s pečením som si uľahčila a vybrala vrecko z mrazničky a šup na plech. Nestačila som ani pofotiť , hneď bolo po nich . Hodia sa k vínu , sú nenáročné na prípravu , návšteva vás neprekvapí . Nechcem robiť reklamu , mrazené polotovary sú tiež jedna pomôcka v tejto uponáhľanej dobe.

20 minút
na 160-180 °C

Suroviny

1




Postup

  1. 1

    otvorím balík kde je osemnásť mrazených rožkov , poukladám na plech , nechám kysnúť , podľa toho ako je v miestnosti teplo , dnes bolo tak teplo , že za hodinu boli vykysnuté , natrela som rozšľahaným vajíčkom , posypala sézamom , osolila , dala do trúby piecť na dvadsať minút , nechala vychladnúť .

  2. 2

    foto počas pečenia

    Croissant - obrázok 2
  3. 3

    a je po rožkoch .

    Croissant - obrázok 3
  4. 4

    druhá várka

    Croissant - obrázok 4

Diskusia k receptu

evusik
tieto croissanty kupujem aj ja, je to taká vďačná rýchlovka, napr. na raňajky, vnukom evidentne chutilo :-)
tatranka
Tak tomu hovorím,rýchlo,prakticky vkusne a aj s láskou.Milé vnúčatá.
janger
@Jerica , mas pravdu, sem-tam si to treba zlahcit! Aj ja rada niekedy siahnem do mraznicky ;-)))
zitar
mraznička je raz dobrá vec, ja tiež tieto croissanty tam mám vždy po ruke
tetra
tak toto neeeeee........ polotovar na Vareche ???