Foto: danculka
Tak,tieto vína z bobuľovitého ovocia robím každý rok, nie vo veľkom,ale tak po 5l a vína sú dezertné,nechávam ich školiť jeden rok,čiže teraz máme Zobraziť celý popisTak,tieto vína z bobuľovitého ovocia robím každý rok, nie vo veľkom,ale tak po 5l a vína sú dezertné,nechávam ich školiť jeden rok,čiže teraz máme vlaňajšie a môj obľúbený studený sekt,Vám ponúkam...
porcie
príprava
Postup
-
1
Skôr ako vám naservírujem vlaňajšie víno z červených ríbezlí,dám aj recept,ako ho robím./zachvíľu je ten správny čas/Dobre prezreté ríbezle,ešte na kríku,pooberám a umyjem a odstopkujem a nechám ich stáť asi dva dni v čistej nádobe,aby zmäkli, lepšie sa nám bude lisovať šťava.Potom na 1l šťavy dávam na stolové víno 1 3/4l vody 150g cukru, výlisky zaleje pribl.s vodou, ktorú som si vypočítala,že budem potrebovať na doliatie do šťavy a ešte z toho získam trochu živín,ak chceme stolové víno silnejšie , musíme pridať cukor.Obdobne postupujeme aj pri dezertnom , ale na 1l šťavy ide 1 1/4 l vody a 300g cukru ,dezertné vina po vykvasení necháme ,,školiť " rok vo flaši v ktorej kvasilo,na žačiatok kvasenia použijem kvasinky....
-
2
A už idek k podávaniu na dno pohára dám 3_4 kocky ľadu a zalejem vínom,aby sa hneď nerozmiešalo z sódou pomali lejem sódu na kocky ľadu a podávam.Na zdravie!
ja mám doma čierne ríbezle, veľmi ma láka spraviť z neho aj víno, ale neviem ako na to, nikdy som ho nerobila