Ríbezľové víno podávané so sódou fotorecept

danculka - fotkadanculka, 8. júna 2011
Ríbezľové víno podávané so sódou (fotorecept)
Foto: danculka

Tak,tieto vína z bobuľovitého ovocia robím každý rok, nie vo veľkom,ale tak po 5l a vína sú dezertné,nechávam ich školiť jeden rok,čiže teraz máme Zobraziť celý popisTak,tieto vína z bobuľovitého ovocia robím každý rok, nie vo veľkom,ale tak po 5l a vína sú dezertné,nechávam ich školiť jeden rok,čiže teraz máme vlaňajšie a môj obľúbený studený sekt,Vám ponúkam...

2
porcie
5min minút
príprava

Suroviny

3dl
2dl
kopec




Postup

  1. 1

    Skôr ako vám naservírujem vlaňajšie víno z červených ríbezlí,dám aj recept,ako ho robím./zachvíľu je ten správny čas/Dobre prezreté ríbezle,ešte na kríku,pooberám a umyjem a odstopkujem a nechám ich stáť asi dva dni v čistej nádobe,aby zmäkli, lepšie sa nám bude lisovať šťava.Potom na 1l šťavy dávam na stolové víno 1 3/4l vody 150g cukru, výlisky zaleje pribl.s vodou, ktorú som si vypočítala,že budem potrebovať na doliatie do šťavy a ešte z toho získam trochu živín,ak chceme stolové víno silnejšie , musíme pridať cukor.Obdobne postupujeme aj pri dezertnom , ale na 1l šťavy ide 1 1/4 l vody a 300g cukru ,dezertné vina po vykvasení necháme ,,školiť " rok vo flaši v ktorej kvasilo,na žačiatok kvasenia použijem kvasinky....

    Ríbezľové víno podávané so sódou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A už idek k podávaniu na dno pohára dám 3_4 kocky ľadu a zalejem vínom,aby sa hneď nerozmiešalo z sódou pomali lejem sódu na kocky ľadu a podávam.Na zdravie!

    Ríbezľové víno podávané so sódou (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

marianne69
...tie fotecky sa ti danculka podarili...velmi pekne....a drink urcite dobry...
jarunka
Tak toto mi pripomina moje dospievajuce roky. Moj dedko ked som prisla na navstevu tak mi posepkal do ucha ,ci by som chcela z jeho ribezloveho vinka... ja som vzdy suhlasila. Nemusel to byt ani strik, len vychladene ribezlove vinko :-))
danculka
Aj mne chutí čisté,ale nemôžem,musím ho vždy takto pokaziť..ha,ha,ha...
mgut
lAle kde si bola na ríbezle....lebo ja mám skoré a ešte nie je zrelé.Voľakedy som aj ja robievala vínko, možno tento rok zase skúsim,dík že si pripomenula...
ketty3811
Ja som ríbezľove pila veľmi dááávno a véééľmi mi chutilo.Ja si ho nemám ako urobiť a v obchode ho bohužial nedostať.:-( škoda ho riediť sódou.:-))
bozulka
Robievala som vína ríbezlové,egrešové a višňové.Egreše nám vyhynuli a posledný 15 lt.demižón nám ukradli z pivnice na zahrade.Už ani ríbezlové nebýva,aj tie odchádzajú,ostáva tak na džem a koláče.Višňové bývalo výborné.Kvasilo v dvoch 50 lt.demižonoch.Môj osvedčený pomer bol 1lt.šťavy,70-9o dkg cukru,podľa kyslosti ovocia a 2 lt.vody.Pridávala som hroznové kvasinky.Keď som urobila sangriu,tak aj vinári nemohli uhádnuť z čoho to je.Posledná 25 višňáku ešte ostala.
1x szavla
3sandra3
super do horúčav,,, ale nie iba vtedy,,, aj teraz by som si pochutila
lkte
krásne nafotené, ostáva len dodať že nazdravie! :)
ja mám doma čierne ríbezle, veľmi ma láka spraviť z neho aj víno, ale neviem ako na to, nikdy som ho nerobila




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia