Foto: merylin
Tento koláčik zvládne aj začiatočníčka. Je rýchly a vhodný ku kávičke .Veľmi rada ho pečiem,pretože je aj velmi ľahučký a chutí skvele.
24
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme posýpku: Do misky si dáme múku ,pridáme cukor a škoricu a zmäknuté maslo,pokrájané na kúsky.Prstami všetko si spracujeme na malé hrudky a odložíme do chladničky. V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom na hustú penu a postupne pridávame olej a zašľahávame.Pridáme smotanu a nakoniec múku rozmiešanú s práš. do pečiva.
-
2
Plech natrieme tukom a vysypeme múkou a nalejeme do neho cesto a na vrch rozložíme jahody.
-
3
Na vrch si rozmrvíme stuhnutú posýpku.
-
4
Upečieme pri teplote 180 stupňov v elekrickej trúbe 35 - 40 minút.
Diskusia k receptu