Tento koláčik zvládne aj začiatočníčka. Je rýchly a vhodný ku kávičke .Veľmi rada ho pečiem,pretože je aj velmi ľahučký a chutí skvele.
24
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Najskôr si pripravíme posýpku: Do misky si dáme múku ,pridáme cukor a škoricu a zmäknuté maslo,pokrájané na kúsky.Prstami všetko si spracujeme na malé hrudky a odložíme do chladničky. V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom na hustú penu a postupne pridávame olej a zašľahávame.Pridáme smotanu a nakoniec múku rozmiešanú s práš. do pečiva.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Plech natrieme tukom a vysypeme múkou a nalejeme do neho cesto a na vrch rozložíme jahody.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Na vrch si rozmrvíme stuhnutú posýpku.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Upečieme pri teplote 180 stupňov v elekrickej trúbe 35 - 40 minút.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu