
Makovo-citrónový závin z lístkového cesta
Tento recept vznikol spôsobom čo chladnička dala :-)...

Palacinky s arašidovým maslom a javorovým sirupom
Palacinky sú v našej kuchyni pomerne často zastúpené. Ale čo tak osviežiť ich inou náplňou, ...

Letný vánok
Z bielkou si vyslahame sneh do tuha. Pridame cukor podla chuti a omyte ovocie podla toho...

Broskyne v záveji
Z 3 bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a šľaháme, až kým je sneh hladký...

Nadýchaná treska na spôsob nátierky
Toto ma len tak napadlo nakolko oblubujem tresku a chcel som ju niako nadýchat . Však...

Pečené placky z pšeničného lepku
Placky sú na povrchu chrumkavé a vnútri mäkké. Pristane k nim napríklad zemiakový šalát, ale...

Vyprážané dubáčie klobúky so šalviou
Tento rok som už po tretí krát natrafila na krásne dubáky. myslím si, že už...

Zemiakový krém s pórom
Několika bramborama zahustím, pórkem dochutím, žampionovýma nožičkama vytuním a levná dobrá polívka je tu.

Burger s chrumkavým rezňom
Spojili sme to, čo nám mimoriadne chutí - poriadne naplnenú žemľu a vyprážaný rezeň. A...

Zapečené bylinkové vajíčka
Vajíčka uvarené natvrdo ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberieme žĺtky, aby...

Údený morský tanier
Opat jeden z nadhernych vytvorov mojej kuchyne... niesom obrovsky fanusik ryb a inych darov mora, no...

Zemiakový nákyp
Dáte si upiecť. Dáte to piecť na 5 min. Potom to viberiete a dáte do hrnca...

Kuracie prsia s cherry paradajkami a fazuľami
Na oleji si spražíme cibuľu, pridáme napolovice prekrojené cherry paradajky a dusíme asi 10 min. ,...

Bezlepkový likérový tart z medového cesta
Aj vy neodoláte vôni vianočného medovníka? Tak si s nami upečte tento efektný likérový tart bez lepku....

Hrušky v kréme
hrušky ošupime prekrojíme napoly, zbavime jadrovníkov, vložime do vriacej vody s citonovou štavou a povarime iba bod...

Hruškový obrátený zákusok s jogurtovo-tvarohovým vanilkovým krémom
Hrušky z kompótu nechám na sitku scediť. Scedené celé štvrtiny hrušiek poukladám na maslom vymastený papier...

Bezlepkové vafle s ovocím (viodeorecept)
Obed hotový za niekoľko minút? Vezmite našu bezlepkovú zmes na lievance, pripravte cesto podľa návodu (pridajte o pol deci viac vody), nechajte vykysnúť a môžete piecť vafle....

Karamelový trifle s chrumkavými sušienkami
Pripravíme smotanový karamel. Cukor vysypeme do menšieho hrnca s hrubým dnom a necháme pomaly na miernom...

Hovädzie v miske
Maso si nakrajame na kocky a na troche oleja sprudka oprazime-odlozime. Do druhej nadoby si na rozpalenom...

Veľkonočný zajačik bez lepku
Viete, prečo je zajac symbolom Veľkej noci? Veľkonočné sviatky sú sviatkami ukončenia zimy a oslavy nového života. Zajac je symbolom plodnosti, ktorá sa spája v prírode s jarou, kedy všetko ožíva a množí sa....