Klobásovo–vajíčkový nákyp so šampiňónmi
Peter Baboľ
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 25. mája 2015
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 25. mája 2015
Foto: Ľuboš Pilc
40
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Šampiňóny olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Ocot, cukor, soľ, biele korenie ohrejeme pred bod varu, odstavíme a pridáme olivový olej, tymian a nasekaný cesnak, necháme vychladnúť. Do vlažnej zmesi vložíme šampiňóny a necháme ich marinovať aspoň 2 hodiny.
- 2
Na nákyp nakrájame klobásu na kocky a na rovnaké kocky aj pečivo. Na oleji speníme nasekanú cibuľku, pridáme klobásu, opečieme a zmiešame s pečivom a vajíčkami, ochutíme.
- 3
Do vymastených a strúhankou vysypaných foriem dáme zmes a pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C asi 15 minút. Vyklopíme na tanier a naaranžujeme marinované šampiňóny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu