Klobásovo–vajíčkový nákyp so šampiňónmi

Peter Baboľ
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 25. mája 2015
Klobásovo–vajíčkový nákyp so šampiňónmi
Foto: Ľuboš Pilc
40
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

100 g
100 ml
50 ml
20 g
Na nákyp:
4 ks
50 g
50 ml
50 g
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Šampiňóny olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Ocot, cukor, soľ, biele korenie ohrejeme pred bod varu, odstavíme a pridáme olivový olej, tymian a nasekaný cesnak, necháme vychladnúť. Do vlažnej zmesi vložíme šampiňóny a necháme ich marinovať aspoň 2 hodiny.

  2. 2

    Na nákyp nakrájame klobásu na kocky a na rovnaké kocky aj pečivo. Na oleji speníme nasekanú cibuľku, pridáme klobásu, opečieme a zmiešame s pečivom a vajíčkami, ochutíme.

  3. 3

    Do vymastených a strúhankou vysypaných foriem dáme zmes a pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C asi 15 minút. Vyklopíme na tanier a naaranžujeme marinované šampiňóny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia