Bravčová sekaná
Bravčová sekaná

Bravčová sekaná s cuketou fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 8. augusta 2023

Sekaná z cukety a mletého bravčového pliecka je tá správna voľba k obedu.

12
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g mleté
500 g
3 ks
1 hrnček
1 ks menšia
5 strúčky
1 ks
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL (Davídkovo)
2 ČL




Postup

  1. 1

    Mäso s cibuľkou zomelieme. Cuketu nastrúhame, dáme na sito odtiecť prebytočnú vodu. Kapiu nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme. Všetky suroviny dobre zmiešame.

    Bravčová sekaná s cuketou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Formu na srnčí chrbát vystelieme alobalom.

    Bravčová sekaná s cuketou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravenú mäsovo-cuketovú zmes natlačíme do formy. Vrch prikryjeme alobalom a dáme piecť.

    Bravčová sekaná s cuketou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené necháme vychladnúť, vyklopíme z formy. Odstránime alobal a môžeme podávať. Najlepšie chutí zo zemiakovou kašou.

    Bravčová sekaná s cuketou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia