Bravčová sekaná s cuketou fotorecept
Foto: katarinalucanova
Sekaná z cukety a mletého bravčového pliecka je tá správna voľba k obedu.
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
500 g mleté |
|
500 g |
|
3 ks |
|
1 hrnček |
|
1 ks menšia |
|
5 strúčky |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL (Davídkovo) |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Mäso s cibuľkou zomelieme. Cuketu nastrúhame, dáme na sito odtiecť prebytočnú vodu. Kapiu nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme. Všetky suroviny dobre zmiešame.
-
2
Formu na srnčí chrbát vystelieme alobalom.
-
3
Pripravenú mäsovo-cuketovú zmes natlačíme do formy. Vrch prikryjeme alobalom a dáme piecť.
-
4
Upečené necháme vychladnúť, vyklopíme z formy. Odstránime alobal a môžeme podávať. Najlepšie chutí zo zemiakovou kašou.
Diskusia k receptu