Palacinky s arašidovým maslom a javorovým sirupom fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 4. marca 2024
Palacinky s arašidovým maslom a javorovým sirupom (fotorecept)
Foto: tejaja

Palacinky sú v našej kuchyni pomerne často zastúpené. Ale čo tak osviežiť ich inou náplňou, než sa bežne používa?

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Palacinky:
cca 250 g
600 ml
3 ks
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    V mlieku rozšľaháme vajíčka a múku. Necháme postáť 15 minút a premiešame. Ak je cesto riedke, pridáme múku a premiešame, nie každá múka je rovnaká.

    Palacinky s arašidovým maslom a javorovým sirupom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji pečieme z oboch strán palacinky.

    Palacinky s arašidovým maslom a javorovým sirupom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ihneď po upečení na polovicu každej palacinky rozotrieme lyžicu arašidového masla. Arašidové maslo teplom zmäkne a dobre sa rozotrie.

    Palacinky s arašidovým maslom a javorovým sirupom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom palacinky prehneme na polovicu. Na tanieri pokvapkáme javorovým sirupom a podávame.

Diskusia k receptu

cesminaz
Arašidové maslo je super aj s lekvárom. Nerozumiem tej úvodnej vete..čo znamená že sú palacinky často zastúpené? Že ich u vás zastúpi iná sladkosť? 🙂
tejaja
@cesminaz (6.3.2024 08:44) Znamená to to, čo píšem. Že palacinky sa u nás robia často, že sú hojne zastúpené v našich kuchyniach.
Ale dajú sa naplniť aj inak, ako klasicky sme zvyknutí.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia