Palacinky s arašidovým maslom a javorovým sirupom fotorecept
Foto: tejaja
Palacinky sú v našej kuchyni pomerne často zastúpené. Ale čo tak osviežiť ich inou náplňou, než sa bežne používa?
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V mlieku rozšľaháme vajíčka a múku. Necháme postáť 15 minút a premiešame. Ak je cesto riedke, pridáme múku a premiešame, nie každá múka je rovnaká.
-
2
Na oleji pečieme z oboch strán palacinky.
-
3
Ihneď po upečení na polovicu každej palacinky rozotrieme lyžicu arašidového masla. Arašidové maslo teplom zmäkne a dobre sa rozotrie.
-
4
Potom palacinky prehneme na polovicu. Na tanieri pokvapkáme javorovým sirupom a podávame.
Ale dajú sa naplniť aj inak, ako klasicky sme zvyknutí.