Nepečené višňové guľky
Nepečené višňové guľky

Višňové Raffaello guľôčky

littlesweets - fotkalittlesweets, 15. marca 2024

Čokoládovo-kokosové guľôčky plnené lyofilizovanými višňami sú bez lepku, laktózy a pridaného cukru.
Zdroj: Instagram littlesweets_by_martina

30
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

300 g (vegan)
200 ml
70 g
30 g
50 g rozmixované
Na plnenie:
30 ks celé
Na obalenie:
100 g
150 g
30 g mleté




Postup

  1. 1

    Kokosové mlieko zohrejeme nad vodným kúpeľom. V horúcom mlieku rozpustíme čokoládu.

  2. 2

    Rozpustenú čokoládu rozdelíme na 2 časti.

  3. 3

    Do prvej časti zamiešame kokosovú a mandľovú múku.

  4. 4

    Do druhej časti zamiešame rozmixované lyofilizované višne.

  5. 5

    Obidve hmoty necháme vychladnúť v chladničke.

  6. 6

    Z višňovej hmoty vytvarujeme malú guľôčku, do ktorej zabalíme celú lyofilizovanú višňu.

  7. 7

    Guľôčku následne zabalíme do druhej čokoládovo-kokosovej hmoty.

  8. 8

    Guľky obalíme v strúhanom kokose a necháme stuhnúť v mrazničke.

  9. 9

    Následne máčame v rozpustenej čokoláde a obalíme vo višňovom prachu z pomletých lyofilizovaných višní.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia