Višňové Raffaello guľôčky
Foto: littlesweets
Čokoládovo-kokosové guľôčky plnené lyofilizovanými višňami sú bez lepku, laktózy a pridaného cukru.
Zdroj: Instagram littlesweets_by_martina
porcií
príprava
Suroviny
300 g (vegan) |
|
200 ml |
|
70 g |
|
30 g |
|
50 g rozmixované |
|
Na plnenie: | |
30 ks celé |
|
Na obalenie: | |
100 g |
|
150 g |
|
30 g mleté |
|
Postup
-
1
Kokosové mlieko zohrejeme nad vodným kúpeľom. V horúcom mlieku rozpustíme čokoládu.
- 2
Rozpustenú čokoládu rozdelíme na 2 časti.
- 3
Do prvej časti zamiešame kokosovú a mandľovú múku.
- 4
Do druhej časti zamiešame rozmixované lyofilizované višne.
- 5
Obidve hmoty necháme vychladnúť v chladničke.
- 6
Z višňovej hmoty vytvarujeme malú guľôčku, do ktorej zabalíme celú lyofilizovanú višňu.
- 7
Guľôčku následne zabalíme do druhej čokoládovo-kokosovej hmoty.
- 8
Guľky obalíme v strúhanom kokose a necháme stuhnúť v mrazničke.
- 9
Následne máčame v rozpustenej čokoláde a obalíme vo višňovom prachu z pomletých lyofilizovaných višní.
Tiež guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu