Foto: jody
Inšpirovala som sa receptom od @Diambulky . Pridala som akurát jednu papriku navyše a obrie halušky. Či noky? :-)))
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu narúbeme ako nás napadne, ale lepšie je na menšie kúsky a papriku na tenké prúžky. Papriky bolo asi tretina z ostatnej zeleniny. Šupneme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť.
-
2
Rozpusteným maslom zalejeme v miske červenú papriku...
-
3
...a keď sa vyfarbí, prisypeme hrubú krupicu.
-
4
Poriadne premiešame a necháme odpočívať.
-
5
Do chladnej zmesi pridáme vajíčko a v závislosti od hustoty ešte trochu vody, alebo krupice.
-
6
Do vrelej vody zavárame halušky. Na obrázku je kávová lyžička a na hlavnom obrázku je vidieť, aké kone halušky narástli. :-)
-
7
Dochutíme, pridáme petržlenovú vňať.
-
8
No a nakoniec naložíme, koľko kto znesie. Dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu