Veľkonočný venček

redakcia - fotkaredakcia, 19. septembra 2009
65 minút
na 170 °C

Postup

  1. 1

    Do preosiatej múky urobíme jamku a nalejeme do nej droždie rozmrvené v troche vlažného mlieka.

  2. 2

    Posypeme kl cukru a zasypeme trochou múky. Prikryté necháme kysnúť asi 15 minút.

  3. 3

    Pridáme zvyšný cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru, vajcia, rozpustené maslo a zvyšné mlieko.

  4. 4

    Vymiesime hladké cesto a prikryté necháme asi 30 minút kysnúť. Do cesta zapracujeme hrozienka, ktoré sme vopred namočili do rumu.

  5. 5

    Cesto rozdelíme na 3 časti a vytvoríme valčeky dlhé asi 50 cm. Spletieme ich do vrkoča, spojíme do venca a dáme na vymastený plech.

  6. 6

    Necháme kysnúť asi 30 minút, potrieme rozšľahanými žĺtkami, posypeme mandľami a pečieme 35 minút pri teplote 170 °C.

  7. 7

    Po vychladnutí položíme na veniec farebné vajíčka.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha