65 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Do preosiatej múky urobíme jamku a nalejeme do nej droždie rozmrvené v troche vlažného mlieka.
- 2
Posypeme kl cukru a zasypeme trochou múky. Prikryté necháme kysnúť asi 15 minút.
- 3
Pridáme zvyšný cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru, vajcia, rozpustené maslo a zvyšné mlieko.
- 4
Vymiesime hladké cesto a prikryté necháme asi 30 minút kysnúť. Do cesta zapracujeme hrozienka, ktoré sme vopred namočili do rumu.
- 5
Cesto rozdelíme na 3 časti a vytvoríme valčeky dlhé asi 50 cm. Spletieme ich do vrkoča, spojíme do venca a dáme na vymastený plech.
- 6
Necháme kysnúť asi 30 minút, potrieme rozšľahanými žĺtkami, posypeme mandľami a pečieme 35 minút pri teplote 170 °C.
- 7
Po vychladnutí položíme na veniec farebné vajíčka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu