Bezlepkové guľky
Bezlepkové guľky

Guľky zo zemiakového cesta bez lepku

novalim - fotkanovalim, 27. septembra 2023. Komerčný recept.
Guľky zo zemiakového cesta bez lepku
Foto: novalim

Guľky zo zemiakového cesta je jednoduchý a rýchly recept. Presne taký, aký potrebuje každá rodina, ktorá žije bez lepku v prípade časovej tiesne a Zobraziť celý popisGuľky zo zemiakového cesta je jednoduchý a rýchly recept. Presne taký, aký potrebuje každá rodina, ktorá žije bez lepku v prípade časovej tiesne a veľkého hladu :-) Jeho základom je naša bezgluténová zmes na prípravu slovenských halušiek v prášku. A k nej pridáme ďalšie typické prísady, ktoré nám všetkým tak chutia. Ale aby sme to zbytočne nenaťahovali, poďme sa spolu pozrieť na náš chutný recept.
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 bal.
750 ml
100 g prerastená
1 bal.
2 ks
trochu
 na ozdobu (alebo petržlenová vňať)




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme guľky zo zemiakového cesta bez lepku. Dve balenia bezgluténových halušiek Novalim bez lepku vysypeme do väčšej misy a pridáme k nim 750 ml vody (je to menej ako je uvedené na obale, ale tak to má byť). Varechou zamiešame a potom ručne premiesime, kým nevznikne hutnejšie, tvarovateľné cesto.

  2. 2

    Do veľkého hrnca dáme zovrieť slanú vodu. Z pripraveného cesta navlhčenými rukami formujeme guľky o čosi menšie ako vlašské orechy. Guľky potom vložíme vo vriacej vody, stíšime a necháme na slabom ohni variť, kým nevyplávajú na povrch vody. Potom ich ešte asi 2-3 minúty povaríme a dierkovanou naberačkou ich vyberieme von. Aby sa nezlepili, potrieme ich troškou oleja.

  3. 3

    Na panvici osmažíme na drobno nakrájanú slaninku a dáme ju bokom. Vo výpeku potom osmažíme do sklovita na plátky nakrájanú cibuľu a tiež ju dáme bokom.

  4. 4

    Guľky zo zemiakového cesta bez lepku servírujeme poliate rozmiešanou a soľou dochutenou kyslou smotanou, ktorú posypeme opraženou cibuľkou a slaninkou. Na ozdobenie ich ešte môžeme posypať nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia