Guľky zo zemiakového cesta bez lepku
Foto: novalim
Guľky zo zemiakového cesta je jednoduchý a rýchly recept. Presne taký, aký potrebuje každá rodina, ktorá žije bez lepku v
prípade časovej tiesne a Zobraziť celý popisGuľky zo zemiakového cesta je jednoduchý a rýchly recept. Presne taký, aký potrebuje každá rodina, ktorá žije bez lepku v
prípade časovej tiesne a veľkého hladu :-) Jeho základom je naša bezgluténová zmes na prípravu slovenských halušiek v prášku.
A k nej pridáme ďalšie typické prísady, ktoré nám všetkým tak chutia. Ale aby sme to zbytočne nenaťahovali, poďme sa spolu
pozrieť na náš chutný recept.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme guľky zo zemiakového cesta bez lepku. Dve balenia bezgluténových halušiek Novalim bez lepku vysypeme do väčšej misy a pridáme k nim 750 ml vody (je to menej ako je uvedené na obale, ale tak to má byť). Varechou zamiešame a potom ručne premiesime, kým nevznikne hutnejšie, tvarovateľné cesto.
- 2
Do veľkého hrnca dáme zovrieť slanú vodu. Z pripraveného cesta navlhčenými rukami formujeme guľky o čosi menšie ako vlašské orechy. Guľky potom vložíme vo vriacej vody, stíšime a necháme na slabom ohni variť, kým nevyplávajú na povrch vody. Potom ich ešte asi 2-3 minúty povaríme a dierkovanou naberačkou ich vyberieme von. Aby sa nezlepili, potrieme ich troškou oleja.
- 3
Na panvici osmažíme na drobno nakrájanú slaninku a dáme ju bokom. Vo výpeku potom osmažíme do sklovita na plátky nakrájanú cibuľu a tiež ju dáme bokom.
- 4
Guľky zo zemiakového cesta bez lepku servírujeme poliate rozmiešanou a soľou dochutenou kyslou smotanou, ktorú posypeme opraženou cibuľkou a slaninkou. Na ozdobenie ich ešte môžeme posypať nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.
Tiež guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu