
Keksíky z makovej múky
Tieto keksíky sú na spôsob lineckých koláčikov v klasickom pomere 3:2:1, ale z makovej múky.

Zemiakový guláš so zeleninou
Zemiaky sú, ako sa vraví, jedným zo základov slovenskej kuchyne....

Bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom
Šťavnatý a veľmi chutný. Taký je tento bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom....

Makové lievance
Zmena neuškodí. Aj obyčajné lievance sa dajú pripraviť inak. Stačí použiť pri ich príprave mak....

Jahňací chrbátik v mätovej kruste s paštrnákovým pyré a mladým špenátom
K blížiacej sa jari určite patrí jahňacie mäsko. K tomu patriace všetko mladé a zelené potraviny....

Batatovo-zemiakové lokše s restovanou pečeňou s jablkami
Lokše s pečeňou, to je obľúbená klasika, ktorú si nemusíme vychutnať len niekde na jarmoku...

Tekvica na sladko
Ak má niekto rád teplé a zdravé raňajky, tak si isto zamiluje tento recept :)

Makový koláč bez lepku s hruškami a pohánkou
Azda súhlasíte, že na jeseň sa oplatí piecť. Príroda totiž ponúka nespočetné množstvo úžasných plodín, ktoré sa priam pýtajú do voňavých koláčov....

Hermelín s pomarančom
Hemelín pokrájame na trojuholníky, pomaranč a cibuľu na kolieska a premiešame to na tanieri.

Domáca slivkovo-čokoládová nátierka
Chutná nátierka len z 3 ingrediencií - zrelých sladkých sliviek, kvalitnej horkej čokolády a kakaa....

Mrkvovníky
Zo surovín vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme plát asi 3 mm hrubý a vykrojíme štvorčeky...

Domáce rezance s oštiepkom
Domáce rezance s oštiepkom sú pochúťkou, ktorú doma každoročne pripravujeme jedine na slávnostné dni akými sú Vianoce alebo Silvester....

Omeleta s ružičkovým kelom
Vajcia, smotanu, soľ a posekanú pažítku dobre vyšľaháme, na horúcom oleji upečieme 4 omelety,...

Jablkový šalát so zeleninou
Jablká a uhorku nakrájame na kocky, paradajky na plátky. Vložíme do misy, pokvapkáme citrónovou...

Orechové gombíky
Med zohrejeme na niekoľko minút v mikrovlne aby bol tekutý. Všetky suroviny aj med daj do...

Kapor na sardelách so šampiňónmi
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...

Morčacie drobky s orzom podľa seniora
Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....

Prekvapenie pod krídielkom
Vtip je v tom, že keď sa krídielka obalia a vypražia, nikto nevie čo v...

Husacie rillettes s karamelizovanou cibuľou
Z konfitovaných husacích stehien odstránime kožu. Mäso zo stehien oberieme od kostí, pridáme k nemu trochu...

Hubové placky
Droždie vymiešane v teplej vode, pridáme cukor, múku, soľ a vypracujeme cesto. Pod...

Babský šalát
Rukolu aj cherry rajčinky umyjeme, vložíme do misy, rajčinky pokrájame na polovice, pokvapkáme olejom a octom, premiešame...

Jablkovo-chrenový bosniak
Mám rád vôňu a farbu polievok a neváham meniť toto „obyčajné“ jedlo na gurmánsky zážitok. Chce to len odvahu kombinovať chute, improvizovať,...

Rastlinné mlieko z kešu orieškov
Keď rastlinné mlieko, tak len domáce. Presne viete, z akých surovín je pripravené a...

Bezlepkové krehké taštičky
Bakery mix, kypriaci prášok do pečiva, sušené droždie, cukor, vajce, maslo a...

Pečivo s vaječným likérom
Ja ho robím len príležitostne, ked mám po ruke likér, čiže Vianoce a Veľká noc....

Nepečený jogurtovo-čučoriedkový cheesecake s korpusom zo suchárov
Do korpusu na nepečené koláče sa dajú výborne využiť rôzne sušienky, vločky či keksy. A...