Citrónové vajíčko s ovocnou salsou

Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 22. marca 2016
Citrónové vajíčko s ovocnou salsou
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
35 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
80 g
80 g
10 g
350 ml
150 g
1 ks
80 g
1 PL
2 PL
10 g
Ovocná salsa:




Postup

  1. 1

    Z vajec a cukru vyšľaháme penu. Zamiešame múku s kakaom a upečieme piškótový plát pri teplote 200 °C.

  2. 2

    Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať. Jogurt, cukor, med, sunquick, šťavu a kôru z citróna rozmiešame, pridáme vyšľahanú smotanu. Nakoniec pridáme rozpustenú želatínu. Touto zmesou naplníme silikónovú formu.

  3. 3

    Z cesta vykrojíme oválky a nimi náplň prikryjeme. Necháme dobre vychladnúť, najlepšie do druhého dňa. Po stuhnutí vyklopíme. Ovocie nakrájame na drobné kocky, pridáme med a nasekanú mätu. Zľahka zmiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia