Citrónové vajíčko s ovocnou salsou
Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 22. marca 2016
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 22. marca 2016
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Z vajec a cukru vyšľaháme penu. Zamiešame múku s kakaom a upečieme piškótový plát pri teplote 200 °C.
- 2
Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať. Jogurt, cukor, med, sunquick, šťavu a kôru z citróna rozmiešame, pridáme vyšľahanú smotanu. Nakoniec pridáme rozpustenú želatínu. Touto zmesou naplníme silikónovú formu.
- 3
Z cesta vykrojíme oválky a nimi náplň prikryjeme. Necháme dobre vychladnúť, najlepšie do druhého dňa. Po stuhnutí vyklopíme. Ovocie nakrájame na drobné kocky, pridáme med a nasekanú mätu. Zľahka zmiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu