Celozrný chleb z paradajkovou príchuťou fotorecept
Foto: danculka
príprava
Postup
-
1
Z vody droždia a trošky múky urobíme kvások ,múku rozmiešame so soľou a postrúhaným uvareným zemiakom, vymiesime z kváskom a ol. olejom tuhšie cesto,potom ho rozdelíme na dve časti , do jednej ešte zapracujeme paradajkový pretlak a dáme kysnúť.Po vykysnutí rozdelíme na rovnaké časti a ušúlame približne 30 cm pramene ktoké,striedavo prepletieme a upletenú dečku stočíme do rolky a dáme na plech a necháme podkysnúť...
-
2
pečieme vo vyhriatej rúra na 250 st asi 10 min a potom stiahneme teplotu na 180 a pečieme asi 1 hod. podľa rúry a zabudla som podotknúť, že potrieme vodou povrch pletenice...krájame trošku do šikma pre farebný efekt...
-
3
Z paradajkového cesta som urobila aj zavin naplnený maskarphone syrom ochuteným bazalkou,soľou a str.cesnaku,tu je výsledok
Diskusia k receptu