Jahodová oblátka s marhuľovým želé
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton Bratislava, 10. mája 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 ks |
|
1 l |
|
200 g |
|
Marhuľové želé: | |
500 g (čerstvé alebo zavárané) |
|
100 g |
|
15 g |
|
Jahodová oblátka: | |
200 g |
|
60 g |
|
50 g (rozmixované jahody alebo jahodová šťava) |
|
125 g |
|
Ovocie: | |
(alebo lesné ovocie) |
|
Postup
-
1
Vodu s cukrom a vanilkovým strukom uvaríme na sirup. Do sirupu pridáme očistenú a na 10 cm kúsky nakrájanú rebarboru a pomaly varíme, kým rebarbora nezmäkne. Rebarboru vyberieme a vysušíme. Kúsky rebarbory uložíme na tanier v tvare štvorca a na to uložíme marhuľové želé.
- 2
Marhuľové želé: Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody. Marhule rozmixujeme, pridáme cukor a nahrievame. Do nahrievaného pyré pridáme zmäknutú želatínu a necháme vychladnúť. Pyré so želatínou dáme na rebarborovú kocku a dáme do chladničky vychladnúť. Na vychladnutú zmes aranžujeme nakrájané jahody alebo lesné ovocie a pokryjeme jahodovou oblátkou.
- 3
Jahodová oblátka: Všetky suroviny spolu vymiešame, rozotrieme na plech s papierom na pečenie a dáme dobre vychladiť. Keď je zmes vychladená, dáme ju piecť do rúry na 5 minút pri 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu