Jahodová oblátka s marhuľovým želé

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton Bratislava, 10. mája 2016
Jahodová oblátka s marhuľovým želé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
40 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
1 l
200 g
Marhuľové želé:
500 g (čerstvé alebo zavárané)
100 g
15 g
Jahodová oblátka:
200 g
60 g
50 g (rozmixované jahody alebo jahodová šťava)
125 g
Ovocie:
 (alebo lesné ovocie)




Postup

  1. 1

    Vodu s cukrom a vanilkovým strukom uvaríme na sirup. Do sirupu pridáme očistenú a na 10 cm kúsky nakrájanú rebarboru a pomaly varíme, kým rebarbora nezmäkne. Rebarboru vyberieme a vysušíme. Kúsky rebarbory uložíme na tanier v tvare štvorca a na to uložíme marhuľové želé.

  2. 2

    Marhuľové želé: Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody. Marhule rozmixujeme, pridáme cukor a nahrievame. Do nahrievaného pyré pridáme zmäknutú želatínu a necháme vychladnúť. Pyré so želatínou dáme na rebarborovú kocku a dáme do chladničky vychladnúť. Na vychladnutú zmes aranžujeme nakrájané jahody alebo lesné ovocie a pokryjeme jahodovou oblátkou.

  3. 3

    Jahodová oblátka: Všetky suroviny spolu vymiešame, rozotrieme na plech s papierom na pečenie a dáme dobre vychladiť. Keď je zmes vychladená, dáme ju piecť do rúry na 5 minút pri 180 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia