Vanilkový cupcake s pivným krémom
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 10. júla 2019
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 10. júla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, so žĺtkami a s dužinou z vanilkového struku. Pridáme múku, prášok do pečiva a mlieko. Vypracujeme cesto, do ktorého nakoniec zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov so štipkou soli.
- 2
Cesto rozdelíme do mafinovej formy a pečieme pri 180 °C 15 minút.
- 3
Krém: Pivo s medom privedieme do varu, pridáme v tekutine rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme puding. Do odstaveného pudingu vmiešame studené maslo. Krém nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na upečené vychladnuté mafiny.
Tiež cupcake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu