Vanilkový cupcake s pivným krémom

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 10. júla 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Vanilkový cupcake s pivným krémomFoto: Pravda - Ivan Majerský
30 min
príprava
15 min
na 180 °C

Suroviny

113 g
130 g
3 ks
1 ks
60 ml
100 g
95 g
1,5 KL
štipka
Krém:
40 g
400 ml
150 g
150 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, so žĺtkami a s dužinou z vanilkového struku. Pridáme múku, prášok do pečiva a mlieko. Vypracujeme cesto, do ktorého nakoniec zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov so štipkou soli.

  2. 2

    Cesto rozdelíme do mafinovej formy a pečieme pri 180 °C 15 minút.

  3. 3

    Krém: Pivo s medom privedieme do varu, pridáme v tekutine rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme puding. Do odstaveného pudingu vmiešame studené maslo. Krém nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na upečené vychladnuté mafiny.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist