Králičie stehno so šalotkovo-jablkovým šalátom

Ladislav Gányovics
šéfkuchár penziónu Castel Mierovo, 12. februára 2015
Králičie stehno so šalotkovo-jablkovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
40 g
3 PL
60 g
Šalotkovo-jablkový šalát:
2 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Očistené králičie stehná osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji prudko opečieme z oboch strán. Opečené mäso vyberieme, znížime teplotu a na výpeku urestujeme cibuľu a cesnak.

  2. 2

    Keď je cibuľa napoly urestovaná, vrátime späť stehná a zakryjeme ich plátkami údenej slaniny. Podlejeme vodou a dusíme domäkka. Mäkké králičie stehná dopečieme odkryté v rúre dočervena.

  3. 3

    Očistené jablká nakrájame na tenké hranolčeky, šalotku nakrájame na tenučké kolieska, všetko zamiešame, osolíme, pridáme trochu citrónovej šťavy a olivový olej.

Diskusia k receptu

evanaaa
Trocha mi to pripadá ako stehno kuracie, nemá ho králik trošku iné? Ale chutné bude iste......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia