Králičie stehno so šalotkovo-jablkovým šalátom
Ladislav Gányovics
šéfkuchár penziónu Castel Mierovo, 12. februára 2015
šéfkuchár penziónu Castel Mierovo, 12. februára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené králičie stehná osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji prudko opečieme z oboch strán. Opečené mäso vyberieme, znížime teplotu a na výpeku urestujeme cibuľu a cesnak.
- 2
Keď je cibuľa napoly urestovaná, vrátime späť stehná a zakryjeme ich plátkami údenej slaniny. Podlejeme vodou a dusíme domäkka. Mäkké králičie stehná dopečieme odkryté v rúre dočervena.
- 3
Očistené jablká nakrájame na tenké hranolčeky, šalotku nakrájame na tenučké kolieska, všetko zamiešame, osolíme, pridáme trochu citrónovej šťavy a olivový olej.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu