Jahňacie mäso
Jahňacie mäso

Jahňacina s fazuľou a jarnou cibuľkou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 9. apríla 2023
Jahňacina s fazuľou a jarnou cibuľkou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Jemné plátky jahňacieho mäsa s korenenou fazuľou – takto božsky chutia zdravé bielkoviny.

6
porcií
35 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

800 g (chrbát bez kosti)
6 PL
6 ks
 čerstvá
Fazuľa:
800 g sterilizovaná
1 PL
4 strúčiky
1 ČL
2 PL
100 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Jahňacie mäso v celku potrieme časťou oleja a votrieme doň zmes soli, drveného farebného korenia a koriandra. Necháme ho chvíľu odležať pri izbovej teplote.

  2. 2

    Fazuľu z konzervy v sitku prepláchneme vodou. V menšom hrnci na oleji krátko orestujeme roztlačený cesnak s nastrúhaným zázvorom. Pridáme fazuľu, omáčku hoisin, víno, med a soľ, varíme, kým zmes nezhustne.

  3. 3

    V pekáči zahrejeme zvyšok oleja. Jahňacie mäso na ňom sprudka opekáme asi 5 minút z každej strany. Potom vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme 10 minút.

  4. 4

    Jarné cibuľky restujeme v celku a potom ich pokrájame na kúsky. Hotové mäso nakrájame na plátky a servírujeme s fazuľou a jarnou cibuľkou. Ozdobíme lístkami mäty.

  5. 5

    Pozn.: Omáčka hoisin sa vyrába z fermentovaných sójových bôbov a korenín. Nazýva sa aj čínska barbecue omáčka, používa sa v ázijskej kuchyni najmä na dochutenie grilovaných a pečených mäsových jedál.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia