Jahňacina s fazuľou a jarnou cibuľkou
mesačník Varecha, 9. apríla 2023

Foto: Kulinární studio MAFRA
Jemné plátky jahňacieho mäsa s korenenou fazuľou – takto božsky chutia zdravé bielkoviny.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
800 g (chrbát bez kosti) |
|
6 PL |
|
|
|
|
|
|
|
6 ks |
|
čerstvá |
|
Fazuľa: | |
800 g sterilizovaná |
|
1 PL |
|
4 strúčiky |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Jahňacie mäso v celku potrieme časťou oleja a votrieme doň zmes soli, drveného farebného korenia a koriandra. Necháme ho chvíľu odležať pri izbovej teplote.
- 2
Fazuľu z konzervy v sitku prepláchneme vodou. V menšom hrnci na oleji krátko orestujeme roztlačený cesnak s nastrúhaným zázvorom. Pridáme fazuľu, omáčku hoisin, víno, med a soľ, varíme, kým zmes nezhustne.
- 3
V pekáči zahrejeme zvyšok oleja. Jahňacie mäso na ňom sprudka opekáme asi 5 minút z každej strany. Potom vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme 10 minút.
- 4
Jarné cibuľky restujeme v celku a potom ich pokrájame na kúsky. Hotové mäso nakrájame na plátky a servírujeme s fazuľou a jarnou cibuľkou. Ozdobíme lístkami mäty.
- 5
Pozn.: Omáčka hoisin sa vyrába z fermentovaných sójových bôbov a korenín. Nazýva sa aj čínska barbecue omáčka, používa sa v ázijskej kuchyni najmä na dochutenie grilovaných a pečených mäsových jedál.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu