prazdny

Ovotorta pre Lulišku

Torty

Ovocná tortička pre moju sestričku k jej narodeninkám. Je to môj vlastný recept, ktorý som...

prazdny

Bezlepkové hot dogy

Večera

Z droždia, cukru a časti teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút vzísť....

prazdny

Paprikovo– paradajkové zemiaky

Bezmäsité jedlá

Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. V hrnci na...

prazdny

Cupcakes s vaječným likérom

Dezerty

Všetci fanúšikovia vaječného likéru, pozor! Upečte si s nami vynikajúce koláčiky, do ktorých sme ho naliali poriadnu dávku....

prazdny

Jarný plnený kaleráb

Bravčové mäso

Mladé kaleráby očistíme a vršky odkrojíme. Vnútro kalerábov vydlabeme tak, aby steny kalerábu ostali asi...

prazdny

Špenátový šalát s quinoou a grapefruitom

Šaláty

Quinou premyjeme teplou vodou, kým nie je čistá, a uvaríme v zeleninovom vývare.

prazdny

Špargľová polievka s mäsovými guľôčkami

Večera

Z domácej špargľovej polievky môžete pripraviť výdatné jedlo, keď ju dotvoríte mäsovými guľôčkami s karí korením....

prazdny

Vaječné karbonátky

Bezmäsité jedlá

Na panvici speníme na oleji PL hladkej múky, prilejeme polovicu mlieka, zamiešame, dolejeme zvyšok...

prazdny

Delikatesná mrkvovo-hrušková krémová polievka

Večera

Netradičná kombinácia surovín, ale výborná chuť. Ak nájdete odvahu vyskúšať, určite neobanujete...

prazdny

Banány v palacinke

Dezerty

Výborné jedlo pre mlsné jazýčky :-)

prazdny

Tvarohové košíčky s marcipanovým srdiečkom

Dezerty

Poteší oko a aj chuťové poháriky.

prazdny

Zlatá bábovka

Koláče

Z bielkov vyšlaháme sneh. Pridáme kryštálový cukor, žĺtka, olej a zlatý klas.

prazdny

Kilový koláč

Koláče

potrebujem k tomu 3 plech na pečenie...

prazdny

Šalát s mäsom, syrom a orechami

Bravčové mäso

Šalát umyjeme a nakrájame ho na rezančeky. Jablko zbavené jadrovníka nakrájame na malé kúsky, pokvapkáme...

prazdny

Slovenská pizza

Bezmäsité jedlá

je skoro hotový a suroviny sú vždy poruke

prazdny

Lovecký šalát

Šaláty

Tento recept som vyskúšala dávnejšie je dobrý a v mojej rodine obľúbený. Skúste aj vy.

prazdny

Pošírované mäsové guľky v paradajkovej omáčke so zemiakovým pyré

Hlavné jedlá

Tento recept je môj obľúbený. Je to rýchly a chutný obed alebo večera.

prazdny

Zapečený karfiolový mozoček

Hlavné jedlá

Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.

prazdny

Maďarská vidiecka cibuľnačka

Bezmäsité jedlá

Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a osmažíme na polovici masla doružova. Prisypeme múku a pripravíme svetlú zápražku,...

prazdny

Slaná rýchlovka

Slané chuťovky

Ak vám už nechutí sladké, sprav si jednoduché slané pečivko. Z tejto dávky je asi...

prazdny

Domácou jaternicou plnené pečené morčacie prsia so zelerovými hranolkami

Bravčové mäso

Dnešný sviatočný obed som len tak vymyslela a to som ani netušila, aké to bude chutné....

prazdny

Srdiečkové Valentínky

Dezerty

Keďže zajtra je Valentína a my s mojou polovičkou máme zároveň v tento deň aj výročie svadby...

prazdny

Fantastický granadír s pancettou

Cestoviny

Ja zásadne varím všetko oddelene. Pancettu narežeme na kocky a opražíme na troche bravčovej masti...

prazdny

Lacný boršč

Bezmäsité jedlá

Keď sa vynechá slanina, je to vegetariánske jedlo. Ak sa pridá k receptu aj varené...

prazdny

Krémová polievka s údenou rybou podľa režisérky Mariany Čengel Solčanskej

Večera

Režisérka filmov Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Únos, či Sviňa, Mariana Čengel Solčanská, nám...

prazdny

Ružičkový kel s prosciuttom

Večera

Ružičkový kel som úspešne pestoval na zložitej pôde „slávnej“ košickej Furče....

prazdny

Bravčové rezne s bylinkami

Bravčové mäso

Ak sa chcem zavďačiť starším členom našej rodiny, na nedeľný obed musím pripraviť rezne....

prazdny

Mäsové guľky s olivami

Hlavné jedlá

Ďalší odskúšaný recept podľa časopisu Apetit. Padol mi do oka , tak som sa pustila...

prazdny

Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu z jedného hrnca

Bezmäsité jedlá

Milujem tieto spojenia chutí! Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu je jednoduchý a veľmi chutný recept z jedného hrnca, ktorý môžete servírovať do pol hodinky....