Pizzovníky v tvare kvietkov fotorecept
Foto: helena10
Rýchla slaná maškrta z kúpeného lístkového cesta.
na 175 °C
Postup
-
1
Z plátu cesta vykrojím kolieska s priemerom 9 cm. Vyšlo mi 16 kúskov, lebo som použila aj odrezky. V takej istej veľkosti si vykrojím kolieska z plátkov tvrdého syra aj šunky. Veľkosť je na vás.
- 2
Polovicu množstva koliesok cesta (8 ks) natieram polovicou lyžičky kečupu a posypem štipkou pizza korenia. Na to uložím koliesko syra a na syr koliesko šunky. Navrch dám – prikryjem opäť kolieskami lístkového cesta.
- 3
Na naplnené prikryté kolieska si pomocou krájača na jablká len naznačím tvar (dá sa to aj bez krájača). Celú naplnenú vrstvu potom podľa toho vzoru prerežem ostrým nožom na 8 častí tak, aby zostali v strede spojené, stred nechávam nedotknutý. Každú jednotlivú nakrojenú časť potom obrátim – otočím vrchom dole (...o 180 stupňov). Vznikne tak pizzovník v tvare kvietka.
- 4
Hotové kvietky - pizzovníky ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch natriem rozšľahaným malým vajíčkom.
- 5
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25 minút. Sledujem. Každý pečie podľa svojej rúry.
- 6
Chutia s čerstvým zeleninovým šalátom aj dipom podľa vlastnej chuti.
Tiež slané koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu