Zmrzlinový dezert
Zmrzlinový dezert

Čokoládová guľa s vanilkovou zmrzlinou a horúcimi malinami

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 13. augusta 2022
Čokoládová guľa s vanilkovou zmrzlinou a horúcimi malinami
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Chcete sa osviežiť v horúcom lete? Vyskúšajte tajný recept Hotela Kaštieľ Mojmírovce.

2
porcie
15 (+ chladenie) minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
200 g
200 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Na silikónovú guľu v tvare pologule natrieme štetcom alebo lyžicou tenkú vrstvu čokolády a necháme stuhnúť v chladničke.

  2. 2

    Maliny chvíľu povaríme s javorovým sirupom a odstavíme z ohňa.

  3. 3

    Stuhnuté čokoládové pologule opatrne vyberieme z foriem, naplníme zmrzlinou a podávame s horúcimi malinami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia