Cheesecake
Cheesecake

Cheesecake s 5 spices

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ Suncafé v Bratislave–Petržalke, 6. novembra 2020
Cheesecake s 5 spices
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

5 spices je zmes korenia obľúbená v čínskej kuchyni. Dostať ju hotovú, ale dá sa pripraviť aj doma. Jej súčasťou je aníz, fenikel, sečuánske korenie (možno nahradiť normálnym čiernym korením), klinčeky a škorica, ktoré sa rozdrvia v mažiari. Jednoduchšia verzia je zmiešať pomleté verzie korení.

14
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
1 bal. (200 g)
70 g
Plnka:
250 g
250 g
500 g
3 ks
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme maslo izbovej teploty, premiešame a natlačíme do formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Necháme stuhnúť v chladničke.

  2. 2

    Plnka: Čokoládu roztopíme nad vodným kúpeľom a odložíme bokom. V miske medzitým vymiešame ostatné ingrediencie, trochu odoberieme a zmiešame s čokoládou. Potom premiešame už všetko spolu. Zmes vylejeme do formy na korpus a pečieme 40 minút pri 160 stupňoch bez ventilátora. Necháme pomaly chladnúť v pootvorenej rúre.

  3. 3

    Polevu môžeme zvoliť rôznu. Ale zaujímavú chuť v kombinácii s 5 spices dodá jahodové pyré s nasekanými jahodami, poliate balzamikovou redukciou.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Jeden komentár