Cheesecake s 5 spices
šéfcukrár a majiteľ Suncafé v Bratislave–Petržalke, 6. novembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5 spices je zmes korenia obľúbená v čínskej kuchyni. Dostať ju hotovú, ale dá sa pripraviť aj doma. Jej súčasťou je aníz, fenikel, sečuánske korenie (možno nahradiť normálnym čiernym korením), klinčeky a škorica, ktoré sa rozdrvia v mažiari. Jednoduchšia verzia je zmiešať pomleté verzie korení.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
1 bal. (200 g) |
|
70 g |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
500 g |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme maslo izbovej teploty, premiešame a natlačíme do formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Necháme stuhnúť v chladničke.
- 2
Plnka: Čokoládu roztopíme nad vodným kúpeľom a odložíme bokom. V miske medzitým vymiešame ostatné ingrediencie, trochu odoberieme a zmiešame s čokoládou. Potom premiešame už všetko spolu. Zmes vylejeme do formy na korpus a pečieme 40 minút pri 160 stupňoch bez ventilátora. Necháme pomaly chladnúť v pootvorenej rúre.
- 3
Polevu môžeme zvoliť rôznu. Ale zaujímavú chuť v kombinácii s 5 spices dodá jahodové pyré s nasekanými jahodami, poliate balzamikovou redukciou.
Tiež cheesecake:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu