Cheesecake

nathaliez - fotkanathaliez, 12. februára 2012
Cheesecake
Foto: nathaliez
12
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

150 g
 štipka
75 g
600 g
250 g
3 ks
25 g (môžu a nemusia byť)
4 PL
200 g
1 KL
  nastrúhaná




Postup

  1. 1

    Zmelieme si sušienky a orechy.( odporúčam na kondzistenciu jemného prášku.) Na najmiernejšom ohni roztopte maslo, prelejte ním keksíkovo-orechovú zmes a poriadne rozmiešajte. Pridajte štipku soli. Medzičasom si môžete predohriať rúru a vymastiť formu. Oplatí sa povykladať formu papierom na pečenie. Na dno môžete rovno rozotrieť rozmixované keksy.

    Cheesecake - obrázok 1
  2. 2

    Ďalej spolu vymiešajte jemný tvaroh, kyslú smotanu, cukor, celé vajíčka a pár lyžíc hladkej múky. Nezabudnite na dochutenie. Vanilka je klasika, ale pomarančová a citrónová kôra dá koláčku šmrnc.

    Cheesecake - obrázok 2
  3. 3

    Masu vylejte do formy. Môžte pridať aj pár čokoládových chipsov :) Dáme piecť na 150 °C - 1 hod.

    Cheesecake - obrázok 3
  4. 4

    Upečený.. Takto vyzerá z prednej a zadnej strany.

    Cheesecake - obrázok 4
  5. 5

    Necháme vychladnúť, vychladnutý vyberieme z formy a necháme postáť v chladničke min. 6 hodín, aby nám krásne stuhol. Môžte posypať kakaovo - cukrovou zmesou. Alebo len jednoducho nechať tak :) Krájame nožom namočeným vo vlažnej vode.

    Cheesecake - obrázok 5
  6. 6

    Keďže 6 hodín je dlhý čas... Prajeme vám dobrú chuť :)

    Cheesecake - obrázok 6

Diskusia k receptu

lucylee
No ja teda neviem. Nechcem kritizovat, ale ma nejaku zvlastnu strukturu, ako keby hrudkovitu. Neviem preco. Cheesecake ma byt hladky a bez kraterov. Ja som piekla jeden podla @tabeaa. Je uchvatny a dava tam super rady. Mrkni sa na to:
 varecha.pravda.sk/recepty/new-york-sky-cheesecake/15608-r...

Aj ked toto su vsetko tvaroh caky. Cheesecake je len jeden a to origos s philly cheesom ;-) Ale to je moj nazor, ktory nevnucujem.
nathaliez
@lucylee Každú radu a každú pripomienku si cením. Priznávam, že môj nebol dokonalý a tento bol vidličkou "rozmačkaný".. Sú tam aj mierne hrudky, ale bol to môj prvý. Možno sa ho zle rozmiešala :)
janger
@nathalies , vies cim mozu tie hrudky byt? Kysla smotana (hlavne ak obsahuje malo tuku) sa niekedy moze trosku zrazit, teda aspon mne sa to uz stalo... Ale to nevadi, kolacik je to iste chutntny :-).
nathaliez
@janger dakujem za radu :) Zatiaľ som cheescakes iba degustovala, ale pre tento krát som sa ho rozhodla urobiť nieje ukážkový ani dokonalý, ale cutí výborne ;)
dadka2912
kolačik vyzerá pekne a podľa prísad je iste výborný,vyskúšam...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia