Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Jednoduchý cheesecake bez lepku

novalim - fotkanovalim, 31. júla 2019. Komerčný recept.
Jednoduchý cheesecake bez lepku
Foto: novalim

Nájde sa medzi nami niekto, kto ešte neochutnal cheescake? Asi nie, však? Cheescake sa teší veľkej obľúbenosti u tých, ktorí žijú bez lepku. Náš najnovší recept na jednoduchý cheescake bez lepku vám ukáže, ako jednoducho si môžete upiecť poctivý domáci cheescake a dochutiť ho medom a citrónom.

12
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

1 bal.
250 g
2 PL
3 PL
1 ks
1 ks (šťava aj kôra)
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Medové cesto izbovej teploty premiesime a rozvaľkáme do okrúhleho tvaru. Prenesieme ho do tortovej formy s priemerom 20 cm, natlačíme ho na dno a po bokoch formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.

  2. 2

    Jemný tvaroh zmiešame so smotanou, cukrom (alebo medom), vajíčkom, kôrou a šťavou z citróna a pridáme pudingový prášok. Ak nemáme jemný tvaroh, poslúži aj hrudkový, ktorý rozmixujeme do krémova ponorným mixérom.

  3. 3

    Tvarohovú plnku nalejeme na cesto a pečieme pomaly, na 160 stupňoch asi 50 minút.

  4. 4

    Hotový cheescake necháme vychladnúť, potom nožom orežeme okraje, aby neboli prilepené na formu a opatrne formu odstránime.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: