Foto: danculka
porcie
príprava
Suroviny
4ks (2-dňové) |
|
3ks |
|
200g malá |
|
3dl aj s mrkvou |
|
1/2čl |
|
1/2čl |
|
4pl |
|
1/2čl |
|
1/2 bal. |
|
1ks a bielok dáme do plnky vaječný |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
V zeleninovom vývare ešte povaríme brokolicu 5 min,na fotke je to rozmazané,lebo ešte teplé som to vyliala na pokrájané rožky a parilo sa z nich potom som to nechala postáť a dala som vajíčka a koreniny a dobre som to pomiešala,až by bolo redšie, tak prisypeme strúhanky,tak aby sa dali tvarovať gule,robila som velké , aby stačila jedna na porciu,vytvarované gule pogúľať po strúhanke..
-
2
potom rozvalkané a pokrájané lístkové cesto obtočíme okolo guľky ,ako keď točíme vlnu do klbka ,potrieme vajíčkom a dáme piecť 180-200 st,aby sa dobre prepiekla celá gula..Na vrch každej som dala 1pl oleja,čo pekne stieklo pod nú a premastilo trošku fóliu pod guľou
-
3
Lístky zo zvyšného cesta som musela vziať skôr,lebo by boli zhoreli...
-
4
Na reze vidíš prepešenú plnku.Podávame z paradajkovou omáčkou,alebo stačí len kečup.Dobrú chuť!
Diskusia k receptu