Rebarborové tiramisu fotorecept
šéfkuchár hotela Kaštieľ Mojmírovce****, 16. augusta 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
Suroviny
Rebarborový kompót: | |
400 g |
|
60 g |
|
1 bsl. |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
Krém: | |
400 g |
|
200 g |
|
60 g |
|
200 ml |
|
10 g |
|
Okrem toho: | |
200 g |
|
120 ml |
|
200 ml |
|
(alebo iný likér podľa chuti) |
|
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme kompót, ktorý musí byť studený. Rebarboru očistíme a nakrájame na asi 2 cm kúsky. Zmiešame s cukrom a necháme pustiť šťavu.
-
2
Po odležaní pridáme polovicu jablkového džúsu a varíme 3–5 minút. Medzitým zmiešame škrob s druhou polovicou džúsu a rebarboru ním zahustíme. Kompót necháme ešte raz zovrieť a necháme vychladnúť.
-
3
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Mascarpone, tvaroh a cukor spolu vymiešame a pridáme vyšľahanú smotanu a pomaly prilievame želatínu, z ktorej vytlačíme vodu, a s trochou džúsu alebo inej tekutiny ju rozpustíme na miernom ohni (nesmie prísť do varu).
-
4
Zmiešame kávu s likérom a pomarančovým džúsom a podľa chuti môžeme aj prisladiť. Do kávy budeme postupne namáčať piškóty a ukladať ich vedľa seba do formy. Polovicu krému rozotrieme na piškóty, zase položíme piškóty, rebarborový kompót a nakoniec rozotrieme zvyšný krém. Prikryjeme fóliou a necháme stuhnúť. Pred podávaním posypeme kakaom.
Diskusia k receptu