Dvojfarebné paprikové želé s cesnakovou omáčkou
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
4 formičky z varného skla (po 200 ml) vypláchneme studenou vodou. Papriky očistíme, umyjeme a nadrobno pokrájame. Oddelene krájame červenú a oddelene zelenú papriku. Zelenú papriku opražíme na PL masla, podlejeme 250 ml zeleninového vývaru a na minime varíme domäkka približne 4 minúty. Tri plátky želatíny necháme napučať v chladnej vode. Zelenú papriku rozmixujeme, osolíme, okoreníme a pridáme tymian.
- 2
Želatínu vyžmýkame a vmiešame do teplého paprikového krému. Krém rozdelíme do pripravených formičiek a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 30 minút. Medzitým na zvyšnej PL masla opražíme červenú papriku, podlejeme zvyšným vývarom, uvaríme domäkka a primiešame pripravenú želatínu. Krém necháme trochu vychladnúť a nalejeme ho do formičiek. Dáme naspäť do chladničky a necháme stuhnúť na 3 hodiny.
- 3
Pred podávaním formičky krátko namočíme do teplej vody a želé vyklopíme na tanierik. Kyslú smotanu, cesnak a petržlenovú vňať dobre vymiešame, okreníme a osolíme. Paprikové želé podávame s cesnakovou omáčkou a bielym pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu