Foto: an3da
Recept som dostala od kolegyni. Keď sa robí z hrubšieho ťahaného cesta, tak sa môže piecť na plechu a tak sú to slimáčiky. Moje Zobraziť celý popisRecept som dostala od kolegyni. Keď sa robí z hrubšieho ťahaného cesta, tak sa môže piecť na plechu a tak sú to slimáčiky. Moje cesto bolo tenšie a preto som piekla v muffinových formičkách.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
U nás v pol kilogramovom balení ťahaného cesta jesto 14-15 lístkov. Podelíme si na polovicu, aby sme mali dva roláty. Pomiešame štyri vajíčka, olej, soľ, minerálku, pečivový prášok a tvaroh. Na každý lístok cesta dáme tri-štyri polievkové lyžice tejto plnky. Potom tých 7 lístkov zrolujeme a krájame na šírku prsta a kladieme na plech alebo do muffinovích formičiek. To isté urobíme aj s druhou polovicou cesta. Potom si vymiešame 2 deci kyslého mlieka s jedným vajíčkom a troškou soli a každého slimáčika polejeme a ešte posypeme sezamom. Upečieme.
- 2
Môžeme si iba zrolovať a zmraziť a potom také poloodmrazené krájať a polievať kyslim mliekom a upecť - to npr. pre nečakanú návštevu.
- 3
Ono je na slano, ale kto ľúbi na sladko - kľudne nech si namiesto soli dá podľa chuti cukor.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu