Tvarohové slimáčiky

an3da - fotkaan3da, 27. septembra 2015
Tvarohové slimáčiky
Foto: an3da

Recept som dostala od kolegyni. Keď sa robí z hrubšieho ťahaného cesta, tak sa môže piecť na plechu a tak sú to slimáčiky. Moje Zobraziť celý popisRecept som dostala od kolegyni. Keď sa robí z hrubšieho ťahaného cesta, tak sa môže piecť na plechu a tak sú to slimáčiky. Moje cesto bolo tenšie a preto som piekla v muffinových formičkách.

15 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

1/2 kg ťahané
1/2 kg
5 ks surové
2 dl
12 PL
1 ks
1 ČL
2 dl kyslé




Postup

  1. 1

    U nás v pol kilogramovom balení ťahaného cesta jesto 14-15 lístkov. Podelíme si na polovicu, aby sme mali dva roláty. Pomiešame štyri vajíčka, olej, soľ, minerálku, pečivový prášok a tvaroh. Na každý lístok cesta dáme tri-štyri polievkové lyžice tejto plnky. Potom tých 7 lístkov zrolujeme a krájame na šírku prsta a kladieme na plech alebo do muffinovích formičiek. To isté urobíme aj s druhou polovicou cesta. Potom si vymiešame 2 deci kyslého mlieka s jedným vajíčkom a troškou soli a každého slimáčika polejeme a ešte posypeme sezamom. Upečieme.

  2. 2

    Môžeme si iba zrolovať a zmraziť a potom také poloodmrazené krájať a polievať kyslim mliekom a upecť - to npr. pre nečakanú návštevu.

  3. 3

    Ono je na slano, ale kto ľúbi na sladko - kľudne nech si namiesto soli dá podľa chuti cukor.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia