Ražniči z lososa

podravka - fotkapodravka, 2. júla 2016
Ražniči z lososa
Foto: podravka

Komerčný recept
Napichajte kocky lososa a limetku na špajdle a vychutnávajte si úplne nové ražniči s vašim obľúbeným Ajvarom od Podravky.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 ks
50 ml
2 ks (citrón)
16 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filety z lososa umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Nakrájame ich na obdĺžniky veľkosti 3x5 cm a dáme ich do misky. Potrieme ich zmesou vytvorenou z Podravky na ryby a olivového oleja. Necháme postáť cca 30 minút.

  2. 2

    Limetky nakrájame na tenké plátky. Zoberieme si 2 špajdle a na ne napichneme kúsok lososa tak, aby vzdialenosť medzi špajdlami bola 1 - 1,5 cm. Potom napichneme plátok limetky, môžeme ho preložiť na polovicu a potom znovu lososa.

  3. 3

    Na špajdle napichujeme striedavo kúsok lososa a plátok limetky.

  4. 4

    Takto pripravené ražniči grilujeme z oboch strán po dobu 2 minút na dobre zahriatom grile alebo grilovacej panvici.

  5. 5

    Hotové ražniči dáme do uzatvárateľnej nádoby, posypeme oreganom, zakryjeme a necháme postáť asi 2 minúty.

  6. 6

    Podávame s Ajvarom Podravka a opečenými kúskami chleba.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: