Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Napichajte kocky lososa a limetku na špajdle a vychutnávajte si úplne nové ražniči s vašim obľúbeným Ajvarom.
porcie
príprava
Postup
-
1
Filety z lososa umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Nakrájame ich na obdĺžniky veľkosti 3x5 cm a dáme ich do misky. Potrieme ich zmesou vytvorenou z korenia na ryby a olivového oleja. Necháme postáť cca 30 minút.
- 2
Limetky nakrájame na tenké plátky. Zoberieme si 2 špajdle a na ne napichneme kúsok lososa tak, aby vzdialenosť medzi špajdlami bola 1 - 1,5 cm. Potom napichneme plátok limetky, môžeme ho preložiť na polovicu a potom znovu lososa.
- 3
Na špajdle napichujeme striedavo kúsok lososa a plátok limetky.
- 4
Takto pripravené ražniči grilujeme z oboch strán po dobu 2 minút na dobre zahriatom grile alebo grilovacej panvici.
- 5
Hotové ražniči dáme do uzatvárateľnej nádoby, posypeme oreganom, zakryjeme a necháme postáť asi 2 minúty.
- 6
Podávame s Ajvarom a opečenými kúskami chleba.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu