
Domáce klobásky
Overený recept na výrobu domácich klobás, vďaka ktorému sa klobásky podaria aj tomu, kto ich...

Knedľové cestíčka s párkami
U nás doma sa tento recept robí najčastejšie vtedy, ak z obeda ostanú knedle. No...

Bravčové s horčicou
Nedavno sme zabijali, bravcoveho mam plnu mraznicku. Dneska som skusila nieco ine aby neboli stale...

Karé na kuriatkach
... do chrumkava upečené tenučké plátky bravčového karé s domácimi bazalkovými rezancami a kuriatkovou omáčkou. Toto...

Plnené zemiaky na spôsob Bihari
Neočistené zemiaky v studenej vode dobre prečistíme a utrieme do sucha. Každý kus zabalíme do fólie...

Fašírka pečená so zemiakmi
Tento recept pridávam skôr ako tip na prípravu. Síce dlhšie pečenie, ale krátka príprava s...

Domáce škvarky v Canade
Tie si tiez musim urobit vacsinou sama, lebo kupit v delikatesoch ich dostanem malokedy a potom...

Hamburger a fašírka
Hamburger je vlastne z mletého masa aké sa používa aj pri výrobe fašírok. Takže dnes si vyhotovíme...

Krkovička marinovaná v aceto balsamico, oleji, tymiane a rozmaríne
Na No. Salty ma zaujal krásny a jednoduchý recept práve pre skvelú marinádu. Pôvodný recept je...

Raňajky: Žemľa plná prekvapení
Výborný nápad ako zúžitkovať suroviny, ktoré nájdete doma v chladničke a ešte to bude aj výborne...

Fašírka s kuracími pečienkami
Mleté mäso je využívané v európskych kuchyniach v rôznych verziách. Jedného dňa, keď som si...

Pekinské palacinky s mladou cibuľkou
Pod týmto názvom som ich našla v červenej kuchárskej knihe, odkiaľ čerpám množstvo nápadov. Vyskúšané,...

Vyprážané bravčové paprčky
Toto ma lákalo už veľmi dlho, len som nemala domáci materiál. Minulý týždeň mi priniesla...

Spišské pirohy - s bryndzovou plnkou
V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme. Do zemiakov pridáme časť...

Thajské cestoviny
Je to rýchle, zdravé jedlo z využitím rôznej zeleniny. Originál názov Pad See...

Dubákové rizoto
Dubáky patria nesporne medzi slovenské pochúťky. Používajú sa čerstvé i sušené. Pridávajú sa do...

Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou
Masove gulky: Mlete maso najlepsie mix bravcove/hovadzie zmiesame s vajickom, struhankou, parmezanom a rozotretym cesnakom...

Zvolenské rezne
Keď som bola mladá a začínajúca kuchárka prišiel mi do ruky tento recept. Skúsila som a...

Medajlónky so šampiňónmi a pusinkami
Tento recept je môj vlastný čo sa týka mäsa a hríbov, ale tie zemiakové pusinky minule...

Extra paradajkové lasagne
U nás patria "červené" omáčky na cestoviny k tým najobľúbenejším, preto aj lasagne pripravujem prevažne s...

Štavnaté zapečené marinované rezne
Včera sme boli na hubách... a plány na dnešný obed som samozrejme mala hubové (naivka důvěřivá...

Bublajúca panvica
Návod na toto obyčajné, lacné a pritom vynikajúce jedlo je z knihy Zemiaky - 100 receptov

Pečený bravčový bok
Netradične pečený bravčový bok, umytý osušený nakrájame na väčšie kocky...

Veľkonočná povnina
Typicke veľkonočné:))....takto to robila ešte babka mojej babky........je to skoro to iste ako sekana teda postup je skoro taký istý iba pomer surovín je iný a chuť tiež určite davam prednosť povnine pred sekanou:-...

Jadranské topinky
Taky někdy nevíte co na chleba? Já docela často, je to horší, než vymýšlet oběd....

Bramboráky s anglickou slaninou a křenem
Očištěné bambory nastrouháme do mísy a vymačkáme z nich vodu.