Foto: enerrgizer
...do chrumkava upečené tenučké plátky bravčového karé s domácimi bazalkovými rezancami a kuriatkovou omáčkou. Toto jedlo som robil ešte začiatkom augusta, keď sme chatovali Zobraziť celý popis...do chrumkava upečené tenučké plátky bravčového karé s domácimi bazalkovými rezancami a kuriatkovou omáčkou. Toto jedlo som robil ešte začiatkom augusta, keď sme chatovali na Prednej Hore pri Muráni...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g |
|
|
|
|
|
1-2 PL |
|
Omáčka: | |
|
|
200 ml sladká |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
1-2 PL |
|
|
|
1-2 KL |
|
|
|
|
|
Cestoviny: | |
200 g |
|
200 g |
|
4 ks |
|
1-2 PL |
|
|
Postup
-
1
...z múky, vajec, bazalkového pesta a štipky soli robot vypracoval cesto, asi takéto. Mal som domáce vajíčka, preto je také krásne žlté, rozdelil som ho na 4 bochníčky a vyvaľkal som ich, keď cesto trošku obschlo, nakrájal som široké rezance...
-
2
...bravčové karé som nakrájal na tenučké lupienky, osolil som ich, dochutil čerstvo mletým korením. Rozdelil som ho asi na 4 časti a postupne som ich opekal, keby som ho dal do woku naraz, tak by sa začalo dusiť a to som nechcel...
-
3
...na orestovanej cibuľke som podusil čerstvé kuriatka, pridal som k nim soľ a čerstvo mleté korenie. Keď sa vydusila šťava ktorú pustili, zalial som ich smotanou a chvíľku som ich dusil, potom som zredukovanú omáčku dochutil pochúťkovou smotanou a orieškom masla...
-
4
...voda mi už vrela, tak som do nej hodil rezance, o chvíľku boli uvarené. Na tanieri som ich jemne prelial kuriatkovou omáčkou a na vrch som dal chrumkavé plátky bravčového mäsa...dobrú chuť
Diskusia k receptu