Raňajky: Žemľa plná prekvapení fotorecept

zuzickaaa1 - fotkazuzickaaa1, 16. novembra 2010

Výborný nápad ako zúžitkovať suroviny, ktoré nájdete doma v chladničke a ešte to bude aj výborne chutiť:)

1
porcia
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
10 dkg
1 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Suroviny potrebné na prípravu žemle plnej prekvapení:)

    Raňajky: Žemľa plná prekvapení (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zoz žemle vyberieme striedku tak, aby nam od okraja ostal cca 1cm.

    Raňajky: Žemľa plná prekvapení (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pražskú šunku si nakrájame na kocky. Taktiež aj paradajky.

    Raňajky: Žemľa plná prekvapení (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vajíčko si mierne vyšľaháme a zmiešame s bambinom.

    Raňajky: Žemľa plná prekvapení (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom do vajíčka pridáme šunku, paradajky a všetko spolu dobre premiešame.

    Raňajky: Žemľa plná prekvapení (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pomaly vlievame do žemle):

    Raňajky: Žemľa plná prekvapení (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plnú žemľu prekryjeme plátkom syra a dáme zapiecť do trúby. POZOR! Ak máme plynovú trúbu, tak vajíčko nešľaháme, ale rozbijeme priamo do žemle. Nakoľko sa žemľa napije vajíčka a neprepečie sa dostatočne.

    Raňajky: Žemľa plná prekvapení (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

zuzickaaa1
Nezaslahala som, ale moze sa to. No tej plnky bolo tak vela, ze uz by mi to pretekalo,keby tam bola este aj striedka.)
korbacik
... ja tam nedávam vajíčko, ale pridám opraženú, na kocočky nakrájanú slaninku - najlepšie oravskú, anglickú - a tou masťou z nej vytriem žemličku a potriem vrch pred pečením. Mňam. pekný deň...
renata1
Ja to robievam z guľatého chleba,nedávam vajíčko, ale orestovanú slaninku, papriky /červenú a zelenú/ pre farebnost, pochúťkovú smotanu a syr tie všetky suroviny zmiešam dokopy , masťou z výpeku omastím vnútro žemle, prykryjem vrškom chlebíka a striedku tiež omastím a poukladám vedľa na plech a dám za piecť. Mám to napísané po názvom sedliacke fondue, a všetko sa to trhá a papká rukami, takže mňam a dobrú chuť....
letisia
ja to robím ako @renata1 a tú vydlabanú striedku rozložím okolo chlebíkov na pekáč, posypem opečenou slaninkou a dám tak celé piecť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia